v rubriki glasba:
.. / / / 11.09.2001

Michael Jackson proslavlja

Mimo je prvi od dveh nastopov Michaela Jackson z gosti, ki jih je kralj popa kar malo posiljeno sproduciral v znameniti dvorani Madison Square Garden. Z nastopoma želi Michael (43) proslaviti 30. obletnico solistične kariere, kar je dokaj nenavadno, če računamo, da je njegov prvi solistični album Off The Wall izšel pred 22-imi leti.

Spektakel, ki je vključeval tudi nagovor Marlona Branda ob Jacksonovi donaciji v sklad za otroške bolezni, pozdrav pevčevi dolgoletni zaupni prijateljici Elizabeth Taylor in še nekaj pocukranih okraskov, je postregel tudi s priložnostnimi nastopi Lize Minelli, Britney Spears, Destiny's Child, Usherja in Mye, Raya Charlesa, skupine N'Sync, Marca Anthonyja in Whitney Houston ter nenazadnje vnovičnim nastopom Jackson 5, zasedbe bratov Jackson, ki je bila nazadnje skupaj na odru leta 1984.

Michael Jackoson, ki je pred tem kot nenapovedan gost prikorakal tudi na oder ob podelitvi MTV-jevih video nagrad, se te dni pripravlja tudi na izstrelitev nove avtorske plošče Invincible, ki naj bi slavnega pevca, ekscentrika, bogataša in večkratnega rekoderja v različnih show-biz disciplonah, znova spravila na vrh. Toda kritiške ocene in obstranske zgodbe o Jacksonovi samozaverovanosti in tudi lahkomnosti po nekdanji slavi so ta novi zabavljaški zagon označili kot zadnje resno levje prebujanje, ki pa še ne pomeni slavnega konca oz. a priori bleščečega nadaljevanja Jacksonove glasbene kariere.

Matija Rossa

Jacko Wacko - thumbnail

Jacko Wacko