v rubriki glasba:
.. / / / 12.05.2004

Naskok naio ssaion na tujino

Večina slovenskih skupin sanja o preboju na tuja tržišča in tuje glasbene odre, a malokatera skupina si resnična prizadeva za uveljavitev, kaj šele, da bi resnično garali in si uspeh zaslužili. No, uspelo je že nekaterim in mednje lahko od sobote, 8. maja dalje, prištevamo tudi mlado velenjsko nu-metal skupino naio ssaion.

8. maja se je v graškem klubu Orpheum odvijalo veliko finale natečaja Newcomer 04, kjer so naio ssaion že v prejšnjih krogih dokazali, da so med glavnimi favoriti za končno zmago. In ker so se zavedali, da je to njihova velika priložnost, so veliko vadili - odrski nastop, pesmi v angleškem jeziku in obrestovalo se je.

Sodelovalo je 72 glasbenih skupin različnih žanrov iz vse srednje Evrope, njihovo glasbo, nastop, besedila in energijo pa je ocenjevalo 8 članov žirije. In prav vseh osem je bilo enotnega mnenja, da so naio ssaion pokazali največ in zato so postali zmagovalci.

Ob denarni nagradi in spoznorski nagradah podjetja AKG jim bo pripadla tudi čast, da bodo 17. julija na open air festivalu v avstrijskem Pibersteinu nastopili tik pred velezvezdnico P!nk. Konec tega meseca pa se bodo fantje in dekle zaprli v studio in posneli še angleško različico njihovega prvenca numedia. Mi pa vam lahko napovemo, da bomo v naslednjem tednu dni objavili intervju z njimi, do tedaj pa lahko obiščete njihovo dokončno urejeno spletno stran.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

naio ssaion na odru - thumbnail

naio ssaion na odru