v rubriki glasba:
.. / / / 27.06.2001

Nelly bo ugašala luč

Kanadska pevka Nelly Furtado, ki je še do nedavnega bila "kot ptica" in hotela odleteti bo v naslednjih mesecih ugašala luč, če bo šlo njenemu novemu singlu Turn Off the Light vsaj tako dobro kot še vedno aktualnemu I'm Like a Bird.

Kanadčanka Nelly je pred nekaj dnevi priznala, da novi single Turn Off the Light bolj odgovarja zvoku in kontekstu njene debitatske plošče Whoa, Nelly, kot prvi melanholično zasanjani I'm Like a Bird. Plošča, je še dodala, je zasnovana na hip-hop zvokih, ki se mešajo z drugimi glasbenimi žanri (pop, rock, reggae), kot potrdilo pa bo služil prav omenjeni singl.

Da je Nelly res "whoa" pove podatek, da se je že v mladosti podala v vode "mainstream" rocka in popa, splet naključnih okoliščin (starši portugalskih korenin, poslušanje miksa, ki ga ji je dal prijatelj, izlet na Portugalsko, igranje trombona (!?!) v srednješolskem jazz brass bandu, ...) pa je poleg talenta kriv za Furtadin uspeh.

Na "talent showu" v Torontu je Nelly videl Chrish Smih, ki jo je predstavil Geraldu Eatonu in Brianu Westu, ki sta bila nad njo tako navdušena, da sta sproducirala demo kaseto, ki ji je v končni fazi odprla vrata na založbo DreamWorks Records, kjer je Whoa, Nelly izdala lani jeseni.

Nelly Furtado laho obiščete tudi na njeni spletni strani, kjer najdete tudi njeno avtobiografijo, datume nastopov, avdio in video posnetke, foto galerijo in še kaj. Pa prijetno poslušanje!

Foto: (c) nellyfrutado.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Nelly Furtado - thumbnail

Nelly Furtado