v rubriki glasba:
.. / / / 14.09.2001

Nič več drame

Carica-kraljica iz Bronxa Mary J. Blige je v obtok poslala svoj novi album No More Drama, s katerim dokazuje, da je vstopila v novo življnsko obdobje. "We gonna get crunk and we gonna get drunk" pravi besedilo, Mary pa odgovarja, da je najpomebnejše prijateljstvo.

Mary J. na novem albumu priznava, da je že pri sedmih letih znala vsa besedila Michaela Jacksona na pamet. Tipično geto dekle je leta 1992 izdalo svoj prvi studijski album What's The 411?, ki je bil prodan v več kot 2 miljonskih izvodih. Leta 1994 je izšel My Life, ki je nekakšen tribute njenemu ex loverju, r'n'b muzikantu, K-Ci Haileyu.

Za peti studijski album je Mary zbrala na kup "sestre in brate", med njimi izstopa Dr. Dre kot nosilni producent prvega singla Family Affairs, sledijo mu novo zacvetela Eve, ki nastopa v komadu Where I've Been, The Neptunes ter Missy Elliot in Jay Z v backvokalih.

Preseneča solo kitarski nastop Lennya Kravitza v baladi PMS. Tako je, v njem Mary J. polemizira o "tistih dnevih, pred tistimi dnevi."

"Komad niti slučajno ni vulgaren, vsaka ženska že ve, o čemu govorim.", pravi Bligeva. Pozivu za PMS strpnost je pridala še vzklik o koncu trpljenja in solznih noči. Tu je nova Mary J. Blige.

Povezave:
www.mjblige.com

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

MJB - thumbnail

MJB