v rubriki glasba:
.. / / / 21.10.2002

Novi Blur zvenijo kot The Clash

Fatboy Slim je povedal, da bo novi album Blurov zvenel bolj kot Clashi, kot pa dance plošča. Norman Cook, kot je Slimu zares ime, je producent bodočega izdelka, bend Damon Albran, Alex James in Dave Rowntree, preostali Blurovci, pa so od avgusta material za plato snemali v Maroku.

Mnogi so namreč predvidevali da bo sodelovanje Blur / Fatboy Slim obrodilo dance ploščo, vendar je Slim za Rolling Stone povedal: "It's not dancey. It's not like they got me in to turn them into a dance band. We've been having tons of fun. The only thing I can say is that it sounds more like The Clash, The Clash on a good day."

Album bo nared za poslušalstvo nared predvidoma spomladi 2003, Fatboy pa je še izdal, da se pripravlja na produkcijo svojega albuma, ki naj bi prav tako izšel drugo leto. Zaenkrat je še v fazi preposlušanja plošč, ki jih je kupil v zadnjem letu. Dodal pa je še, da je njegova največja motivacija narediti nekaj zares odštekanega. Nekaj norega, novega in drugačnega, skratka ne se ponavljati ... ravno nasprotno kot Moby, ki je ubral bolj "varno" pot.

Več o tej temi najdete na NME.com!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Blur v Maroku - thumbnail

Blur v Maroku