v rubriki glasba:
.. / / / 18.02.2004

Psycho-Path ob desetletnici z Désinvolturo

Redkim domačim skupinam uspe tako neomajno vztrajati na začrtani poti kot soboškim Psycho-Path, čigar album Désinvoltura bo 22.3. izšel ob njihovi deset letnici delovanja. Za seboj imajo dva samozaložena albuma in tretjega z naslovom "Termina", ki so ga izdali v sodelovanju z založbo Multimedia.

Lista njihovih ´pokroviteljev´/simpatizerjev / sodelavcev je impresivna: Scott McCloud (Girls Against Boys), Dälek (sodeluje tudi na njihovi novi plošči), Josh Homme (Queens Of The Stone Age)... Med svoje dosežke pa lahko štejejo tudi nastop na velikem odru renomiranega Bizarre festivala in nastop v celovečernem prvencu Maje Weiss "Varuh meje", ki je poleg mnogih festivalov doživel tudi večkratno predvajanje na kanalih Arte in ZDF. In zdaj je na vidiku njihov četrti album z naslovom "Désinvoltura", ki bo izšel pri nemški založbi More Noise Less Music in bo mednarodno distribuiran preko Southern Records. Pri nas se albuma v prodajalnah lahko nadejamo še v mesecu marcu preko Nika Records (22.3.2004).

Tudi tokrat so pesmi posneli s preverjenim producentom J.Kellom v več različnih studijih in bo brez dvoma navdušil vse pristaše trdega, a hkrati bolj bogatega melodičnega zvoka. Psycho-Path ostajajo zvesti svojemu kitarskemu pristopu, čeprav je opazen zelo velik korak naprej. To dokazujejo tako heavy/´trdi´, ampak vseeno melodični komadi kot "Lynch (the) Girl", "Kemper Boyd" ali "Tough Cookie" kot tudi zelo kitarsko orientirani in repetitivni "The Hell Out Of Dodge" ali mirnejši "Crisp Night Air" in "Weapon Of Opportunity", v katerih Melée lahko pokaže, kako izjemna vokalistka je. V "Weapon" lahko slišite tudi glas ameriškega underground hiphoperja Däleka, ki je bil do te mere navdušen nad bendom, da bo za prihajajoči EP prispeval remiks taistega komada. Očitno je leto 2004 za Psycho-Path po treh letih upanja in iskanja prava prelomnica, ko bodo deseto obletnico delovanja obeležili z izdajo, s katero jim bo omogočen prodor na prostrani evropski glasbeni prostor. Tja pa skupina, kot dobro vemo, sodi že dalj časa!

Info bend: www.psycho-path.com
Info založba: www.morenoiselessmusic.de

RockVibe

Psycho-path (foto BrigadaGrafica) - thumbnail

Psycho-path (foto BrigadaGrafica)