v rubriki glasba:
.. / / / 21.02.2003

Novi singl Darka Rundeka

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da Darko Rundek, vodja nekoč izredno popularne in cenjene skupine Haustor, sedaj pa že nekaj časa samostojni glasbeni umetnik, namerava v Ljubljani izvesti samostojni koncert. Točen datum koncerta še ni znan, komaj pa že čakamo, da njegove odlične skladbe slišimo tudi v živo.

Darko, ki že nekaj let živi in dela v Parizu je lansko leto izdal - pri hrvaških kritikih izredno visoko cenjeno - ploščo Ruke, ki Rundeka predstavlja kot zrelega umetnika, ki dejansko odstopa od vsega slišanega v trenutni poplavi instant produkcije. Seveda to ni glasba, ki te zadene na prvo žogo, saj kompleksnost aranžamjev in sporočilnost njegovih tekstov - zgodb leti dosti višje.

Kljub mogoče na trenutke zelo umetniškemu pridihu skladb, pa se zna v svojih komadih Rundek več kot očitno odlično zabavati, česar se spomnimo še iz njegove legendarne Djevojke u ljetnim haljinama , ki jo je izvajal s skupino Haustor. Tokrat pa na radijske postaje pošilja prav tako veselo, neobremenjujočo skladbo Tigidi rege. Reggae na Rundekov način. Napnite ušesa!

Dare Kaurič

Darko Rundek - thumbnail

Darko Rundek