v rubriki glasba:
.. / / / 04.11.2003

Novice z burnih vočenj skupine Skat

Mlada skupina, ki bi morda kot še mnoge druge ostala prezrta, je septembra izdala prvenec Nasedla ladja, ki ga je produciral Dejan Radičevič, pred dobrim tednom dni so na TV zaslone po državi planili z videom Nasedla ladja... in kaj nam pripravljajo za naprej?

Mnogi ugibajo, kako dolgo jim bo uspelo ostati na prvem mestu množično gledanih Videospotnic na TV Slovenija, kjer že cel teden vztrajajo in nekateri bolj drzni napovedujejo, da bodo podrli absolutni rekord v neprestanem vladanju.
Za njimi so ostali Siddharta, Supernova, Andraž Hribar, Tabu, Magnifico, vendar prihajajo Big Foot Mama - skratka, glejte in glasujte za najljubše.

Naslednje leto bo na TV zaslone prišla nadaljevanka Čokoladne sanje, v kateri poleg Tine Gorenjak, Sebastiana Cavazze in Matjaža Javšnika statirajo tudi člani skupine, za film Deseta zapoved režiserja Tomaža Moriča so Skat prispevali skladbo Neko življenje, v celovečernem filmu Jasnovidka pa se bodo člani znova pojavili kot statisti.

Od današnjega danes vam je videospot Nasedla ladja dostopen tudi na Mobitelovem mobilnem portalu Planet.
Skladba Nesigurnost vs. Nesebičnost je bila izbrana za kompilacijo priljubljene revije Frka, ki bo izšla nekje konec leta.

Pevka skupine Maja Drljepan je znana po svojih številnih talentih, a malokdo ve, da je bila ona kreatorka oblek, v katerih sta nastopali in zmagali dve slovenski miss - Maša Merc in Rebeka Dremelj. In Maja že pridno kreira naprej, njene obleke pa so naprodaj tudi v enem izmed sicer številnih butikov v New Yorku. Da, v New Yorku v Združenih državah Amerike.

Za konec še povejmo, kje boste Skat v bližnji prihodnosti lahko videli in slišali - 8.11. bodo nastopali v MKK-ju v Krškem, 19.11. bodo z mnogimi drugimi nastopajočimi sodelovali na Bruc Mileniumu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, 27.11. pa bodo nastopali tudi na Brucovanju v Domžalah.

Za fotografije, intervjuje, krajše filme in dodatne informacije pa na spletni strani skupine Skat.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Skat med snemanjem videospota - thumbnail

Skat med snemanjem videospota