v rubriki glasba:
.. / / / 24.01.2005

Orto punk live

Ob koncu leta 2004 smo skupaj s koncertno predstavitvijo nekaterih sodelujočih in gostov dočakali kompilacijski CD Orto punk live.

Po neprekinjenih desetih letih festivala, ki je predstavil velik del vidnejših domačih in okoliških imen, ki so v tem času kaj naredila na punk hard core sceni in na dvorišču Metelkove vsakoletno združil množico punk navdušencev od vsepovsod ter vzgajal mlajši tovrstni kader, se je obletnica zabeležila tudi na nosilcu zvoka. Tako na njem najdemo 18 pesmi devetih skupin, ki so bile kvalitetno dovolj dobro posnete, da so se lahko uvrstile na CD.
V priloženi mini knjižici pa so za vse nostalgike kronološko zabeležene vse skupine, ki so na festivalu gostovale od njegovega začetka pa do danes.

Živi posnetek je bolj neko obeležje in dokument nekega časa in delovanja, vsak fan pa bo pri sicer žanrsko zelo raznolikem CD-ju našel živ zapis svoje priljubljene skupine. Tako CD z pesmijo Pula ratuje otvorijo hrvaški himnični street pankerji Fakofbolan in nadaljujejo z Pietas Iulia. Poleg njih naše sosede s te strani zastopajo prav tako staroste hrvaškega političnega punka Nula z komadoma Napresak in Krivi smo? ter eden izmed biserov hrvaške Analena z Methaporical approach in Walker between worlds. Od avstrijskih bendov so zastopani graški punk rockerji Red lights flash z Past soul in The red tape. Od slovenskih skupin sta na kompilacijo uvrščena melodično pankerska Golliwog z Bums and posers in Lack of inspiration ter Multiball z Have fun, die young in The messenger. Italjane pa predstavljajo melodično post korovski The Bigoz quartet z The Smiths! In Beam me up, Scottie!. CD pa zaključijo s Here to stay in Go fuck yourself jezno korovski T-error iz Srbije in Črne gore ter madžarski The Snobs z Smitdt jeno henrik in Zsoltar.

Orto punk live:različni izvajalci
(leto izdaje 2004, založba KAPA)
Ocena: 4

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

 - thumbnail