v rubriki glasba:
.. / / / 19.02.2002

Ost na turneji?

Skupina O.S.T. se po promocijski turneji svojega novega (starega) albuma 8mm, ponovno podaja na krajšo turnejico, ki pa vseeno ne bo povsem podobna običajni turneji.. Turneja, ki so jo primerno poimenovali Symbiosis bo po besedah benda združevala, trd kitarski rock ter prodoren lomljen beat drum'n'bassa.

V soboto, 23. februarja, se bo na glasbenem odru Hale Gustav (Pekarna, Maribor) prvič sprožil eksperiment, ki bo povzročil srečanje dveh na videz popolnoma nezdružljivih svetov, sveta rock glasbe in sveta moderne elektronske glasbe. Distorzirani kitarski zvok glasbene skupine O.S.T. se bo pomešal z nizkimi frekvencami in kaotičnimi ritmi drum'n'bassa, ki bodo prihajali izpod okrilja mariborskega drum'n'bass kolektiva Illegal Kru.

Tradicionalni koncept rock koncerta bo nadgrajen z znanji in izkušnjami sveta plesne elektronske glasbe. Tako koncert glasbene skupine O.S.T. ne bo več segmentiran na posamezne skladbe ampak se bo zlil v simbiotičen neprekinjen tok, ki bo razširjen v nov koncept performansa s pomočjo DJ Markomana ter ostalih Illegal Kru rezidentov (DJ Hose, DJ Raa, DJ D*Sun in MC Ezy-G). Celoten event bo podprt še s scenografijo, ki je že kar stalnica koncertov glasbene skupine O.S.T.

Seveda, pa bo koncertni dogodek v Mariboru samo začetek. Sledili bodo še koncerti po vsej Sloveniji za katere pa nam nažalost še niso znani točni datumi in kraji, ko bomo dobili podrobne podatke vas bomo o tem vsekakor obvestili.

Koncert se bo dogodil 23. februarja v Hali Gustav, Pekarna, Maribor.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Simbioza - thumbnail

Simbioza