v rubriki glasba:
.. / / / 02.03.2011 13:26

Člana skupine Mi2 preživela brodolom

Tako bi lahko dobesedno in v prenesenem pomenu opisali prve rezultate svežega projekta, ki sta se ga lotila znana člana zasedbe Mi2. Predpremiera gledališko glasbene predstave, ki nosi naslov Mi2, Robinson in Petek je bila več kot uspešna. Zdaj pa zabavna mešanica mjuzikla in komedije, v kateri se prepletata izvirni Mi2-jevski humor in sarkazem, prihaja na veliki oder.

Originalni scenarij romana Robinson Crusoe (Daniel Defoe) je v svojem prepoznavnem stilu priredil Jernej Dirnbek in povabil k sodelovanju še Igorja Orača Petra, režijo predstave pa je prevzel Aleš Nadai.

Oba nastopajoča sicer poznamo kot člana rock skupine Mi2, bližnjim pa je dobro znana tudi njuna ljubezen do teatra, in v svojih novih vlogah se odlično počutita. Jernej se je prepričljivo vživel v Robinsona Crusoea, brodolomca iz 17. stoletja, ki se mu je uspelo rešiti na majhen otoček.

Tam si je zgradil bivališče, imel naj bi celo svoje koze, naučil se je veščin preživetja. Po nekaj manj kot štirih letih življenja na otoku je rešil divjaka pred ljudožerci in ga poimenoval Petek. Vlogo slednjega, "temnopoltega divjaka", igra Igor Orač Peter.

Uradna premiera predstave bo 17.03.2011 ob 20,00 uri v ljubljanskem Sititeatru v BTC, kjer bo 20.03.2011 ob 20,00 uri tudi prva repriza. Vsi smeha željni lahko vstopnice nabavijo na prodajnih mestih Petrola, Križank, Cityparka in Eventima.

Jernej Dirnbek o predstavi pravi:

Z idejo, da bi združil svojo glasbeno ustvarjalnost in gledališki oder sem se poigraval že vrsto let. Potem se mi je ob neki priložnosti, kot se to pač po navadi zgodi, utrnila ideja, da bi skozi zgodbo iz preteklosti, ki jo večina dobro pozna, predstavil današnji čas, sodobne odnose, ovire in stremenja. Spoj med obema svetovoma je prinesla ravno glasba skupine Mi2, ki je v tem kontekstu zaživela brezčasno, in za katero se je pokazalo, da deluje enako zafrkantsko in aktualno danes, kot pred 350 leti.

-- za Hangar P.R.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Mi2, Robinson in Petek / foto: Avenija - thumbnail

Mi2, Robinson in Petek / foto: Avenija