v rubriki glasba:
.. / / / 03.12.2001

Pink Floyd visoko na lestvici

Naj se sliši še tako nenavadno, britanska progresivna rockovska skupina Pink Floyd, ki je vrhunec delovanja dosegla v drugi polovici sedemdesetih, je med številnimi uspešnicami znova izbrala nekaj najboljših in jih objavila na dvojnem cedeju z naslovom Echoes.

Album je tako prepoln spominov na glasbene monumente, ki so jih navdušeni nad hipijsko modo in ambientalno rockovsko poetiko (zdaj tudi patetiko) snemali člani skupine Pink Floyd, in ki so na na svojevrsten način živi in aktualni še dandanes.

Med 26 skladbami je tudi ena do sedaj še neobjavljena, gre pa za popevko When The Tigers Broke Free, ki jo priljubljeni Floydi niso uporabili na albumu The Wall, ki je spremljal znani (pol)animirani film.

Člani skupine so ob novi diskografski izdaji izrecno opomnili svoje oboževalce, da izzid albuma, ki se je že prvi teden uvrstil na sijajno 3. mesto ameriške lestvice albumov in se v tem času samo v ZDA prodal v več kot 300.000 izvodih, ne pomeni nikakršnega signala za koncertno ali kakršnokoli drugo oživitev zasedbe.

Uradno pa je svojo In The Flesh 2002 turnejo potrdil bivši basist Roger Waters (najbližje nam se bo ustavil na Dunaju), kitarist David Glimour pa bo v januarju 2002 priredil tri koncerte v Londonu in dva v Parizu!

Domen Rožič

Floydi iz leta 1968 - thumbnail

Floydi iz leta 1968