v rubriki glasba:
.. / / / 20.07.2004

Neobdavčen in necenzuriran intervju z D.D.V.

Skupina D.D.V. je v času, ko se slabo piše tudi Johnnyju Ramoneu, ko glasbo vodijo pohlepni managerji in skupine nastajajo predvsem prek TV avdicij, nekaj zlatega in hudo potrebnega, tako pri as kot tudi v svetu. No, v EU morda še ne bodo zasloveli, v Sloveniji pa vedno več ljudi posluša njihov prvenec Davek na dodatne vibracije, mi pa smo nekaj o zakulisju skladb povprašali Makija in Lužija...

"...Moju curu zgazio kamion?" (Cura) - je kakšno dekle, zaslepljeno z vašo lepoto ali razočarana v ljubezni, že skočila pod kakšno prevozno sredstvo?

Ja, to je zgodba po resničnem dogodku, ki se je zgodila basistu. Bistvo sporočila je pa drugje, namreč da veze razpadajo zaradi brezzveznih banalnih stvari in dogodkov?.

??S'rove ribe jem?? (Miss Lee) ? kaj vse bi bili pripravljeni storiti za dekle ali po drugi strani ? za uspeh vaše skupine?

Mislim, da smo bolj prepričani v uspeh skupine kot v osvajanje bejb (še posebej Kitajk iz spota Miss Lee. Je pa res, da si bolj zanimiv za okolico, če ješ s'rove ribe). Naredili smo že vsega do ?svašta?, od tega, da se je Maki slekel za revijo Omama, do tega da smo, goli ?laufali? po odru, vendar je b'lo to zgolj v showu?.to je kul, ker bejba potem v backstageu že ve, kakšen 'zgledaš, ko si gol in ni take napetosti? ustvarimo sproščeno vzdušje, predigra steče?

??pa skoraj vselej, vselej mi prihaja, vselej z eno se zbudim?? (Spoznou) ? kariera glasbene zvezde vam je najbrž pomagala pri dekletih ? koliko jih čaka v backstageu na vas?

He he? v bistvu jih to, da si ?prešvican? kot pes, sploh ne moti!!! Prav the best jim je? v bistvu pa se v tem komadu lahko najde vsakdo.

??pol pa se vprašajo, kdo jih bo zalil?? (Rdeče rože) ? o vrtnarstvu nekoliko drugače ? so vas mame že kdaj zalotile, kako ste zalivali katero od svojih rož?

Mislim, da se je to zgodilo že bobnarju Mateju, ko ga je mama prišla v sobo poklicat, naj gre na marmelado in klobase.

??vse, vse b'lo je zaman, zakaj, zakaj mi ni vstou?? (Zaman) ? imate zaradi alkohola veliko težav pri seksu? vaša dekleta to vedo?

Ja, v bistvu sem ta komad napisal iz osebnih izkušenj? in takrat si najbolj jezen na alkohol, na ?kelnarje?, ki so ti točili, na prijatelje, ki so častili? najhujše pa je to, da se zbudiš s polnimi jajci!

??lo lo lo?? (Vomit) ? bruhate pred ali po koncertu?

Največkrat po oz. preden gremo spat? to je čisto naraven opravek in komad je pristen, tako kot poskušamo biti pristni mi.

??zakaj bi mogu solirat znat, 3-je akordi so čist' zadost'?? (Joey Ramone) ? se strinjate z vrstico vaših someščanov Dicky B. Hardy ?Life is simple like a Ramones song???

Ja, totalno res, fenomen Ramonesov je to, da so zelo enostavni in hkrati melodično učinkoviti, efektivni? vsak njihov komad si lahko žvižgaš, ko greš po ulici. Življenje je lahko, če si ga znaš pravilno organizirati, če ne kompliciraš kot komplicirajo nekatere bejbe. Greš na morje z bejbo in se skregaš zaradi vrste zobne paste, ki jo bosta vzela s sabo? brez veze? ko prerasteš ?bluzenje?, si zmagal? meni še ni uspelo.

??Življenje je kruto, če nimaš kam zbežat'?? (7 dni) ? je bilo besedilo napisano teden dni pred odhodom iz zapora ali vojaške suknje?

V bistvu ne. Govori bolj o tem, kako smo ujeti v življenje, kako nas obkrožajo brezzvezne stvari, zavist, laži, brezzvezni ljudje... in potem (??ko s'm spet zažveu, s'm zadrgo si odpel, nis'm bil pr' seb', njen vonj me je prevzel?? ), ko poskušaš pokazat, kako jo imaš zares rad, te jebena birokracija ponovno pahne za rešetke? Ni več pristnosti, ne moreš biti to kar si!

??saj imaš le dvanajst let?? (Kosmate sanje) ? v mladosti ste imeli očitno več težav s kosmatimi kot z mokrimi sanjami, a vendar ? je besedilo resnično, pri vaših letih?

Saj veš, kaj pravi 12 letna punčka (Saj je lepo, ampak boli!, op.av.)? Smo totalno proti, o tej temi bi ti več znali povedati duhovniki, nedorasli tipi, ki imajo preveč keša. Mokre sanje so pa nekaj najlepšega, poezija?

??dej mi d'nar in dala ti bom?? (D'nar) ? ste že kdaj imeli izkušnje s prostitutkami?

Preveč osebno vprašanje? bobnar je čist' kul?

??zato pa sem s teboj, da pozab'm njo?? (Alkohol) ? imate res tako žalostno in hkrati razgibano ljubezensko življenje, da je potrebno žalost utapljati v alkoholu. Pa potrdite še znano dejstvo, da se skrbi ne da utopiti v alkoholu, ker znajo plavati?!

Ja, po eni strani se strinjam s tabo? Komad Alkohol je nastal čisto po resničnih dogodkih in je čist' pristen? govori o moji bivši, s katero sva se po 2 letih in pol zaradi neutemeljenih stvari razšla. Utapljaš se v alkoholu, da pozabiš. Lahko pa si enostavno z drugo bejbo ali pa najdeš neko stvar, da te zamoti in da jo pozabiš?

Ravnokar smo dobili ta spot, in več boste zvedeli na TV-ju... naj pa namignem, da se zgodba vrti okoli punksa, ki s svojo zlato ribico zapravlja oziroma preboleva bivšo ljubezen. Ostale boste pa videli?

??lep je dan za sanje, lep je moj korak?? (Vse se je izšlo) ? kakšne so sanje o popolnem seksu in kako je izgledal tisti prvi, ki naj bi bil sanjski?

Full pozitiven komad, govori pa o tem kako je b'lo prvič (če je sploh b'lo?!). Ja, v bistvu si od začetka full sramežljiv in se bojiš kaj bo! Potem pa, ko steče, se pa počutiš, kot da bi letel nad oblaki in te noben avion ne more ujeti in si močen za 300 kW? ma posluš'te plato?

??'mam lepo čupo Bundesliga in čvrst trebuh le od piva?? (Pober se zdej) ? govora je sicer o drugačnem stereotipu, vendar ? ste vi, osebno, tipični in predvidljivi punk stereotip, ki ga prepoznaš na kilometer?

O trebuhu in tem bi lahko razpravljal'? Če s'm tak, naj pa drugi ocen'jo. Basistu sem še vedno všeč, kar mi pomeni največ?

??Miki Miška je ped'r, všeč so mu štrumpantli in tuj fedr, v panku je d'nar, ta pa je sveta vladar?? (Propad Walta Disneyja ? prihajajoča uspešnica) ? ste z vašo glasbo zaslužili vi ali predvsem kdo drug?

Nisem mogel verjeti, da je bistvo slovenskega šoubizniza v tem, da enemu nekaj (ogromno) obljubiš, podpišeš pogodbo in ga potem pel'eš scat'! Vsaka šola nekaj stane in ta šola nas je veliko stala? naslednjič bomo bolj previdni?

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

DDV - thumbnail

DDV