v rubriki glasba:
.. / / / 22.04.2004

Razpis za Klubski maraton 04

Radio Študent razpisuje natečaj za Klubski maraton 04. Prijavijo se lahko vsi manj uveljavljeni glasbeni izvajalci. Radio Študent v svojem programu sistematično spodbuja klubsko glasbeno dogajanje na področju Slovenije.

S projektom Klubski maraton že četrto leto to dogajanje krepi, ga medijsko izpostavlja in vpliva na izboljšanje komunikacije na slovenski klubski sceni. Hkrati je namen projekta omogočiti mlajšim, manj izkušenim izvajalcem spoznavanje slovenskega klubovja in njegovega občinstva.

Komisija glasbene redakcije Radia Študent bo na podlagi razpisa izbrala šest obetavnih bendov ali posameznikov, z majhno koncertno in studijsko kilometrino ter opazno naravnanostjo k iskanju kreativnih in svežih izraznih možnosti. Posebej pozivamo, da se prijavijo tudi ustvarjalci nerockovskih žanrov, kot so hip hop, jazz, etno, elektronika ...
Izbranim bomo omogočili žive koncerte na Radiu Študent, snemanje v studiu Radia Študent, turnejo po aktivno delujočih mladinskih klubih in centrih širom Slovenije, nastop na zaključni prireditvi, ki bo potekala v Ljubljani, ter izdatno promocijo pred, med in po maratonu. Radio Študent bo izbranim izvajalcem poskušal zagotoviti še koncertno predstavitev v sosednjih državah.
Prijavljeni bendi, ki bodo sprejeti v širši izbor, se bodo lahko predstavili na prireditvi Koncertni maraton, ki se ima zgoditi v Ljubljani pred začetkom turneje Klubskega maratona 04.

Klubski maraton se bo začel zadnji teden v septembru in zaključil v začetku novembra 2004.

Prijava mora vsebovati:
- vsaj tri posnetke (z naslovi skladb, zaželena so tudi besedila),
- kratko predstavitev in navedene glasbene izkušnje zasedbe/ posameznika,
- kontakt (ime in priimek kontaktne osebe, poštni in elektronski naslov ter telefonsko številko).

Informacije o prejšnjih Klubskih maratonih dobite na km@radiostudent.si, na telefonski številki 01/24 28 814 ali na http://www.radiostudent.si/projekti/maraton/.

Ustvarjalci naj pošljejo svoje posnetke skupaj s svojo predstavitvijo do 15. maja 2004 na naslov:

Radio Študent
Glasbeno uredništvo
Za Klubski maraton 04
P. P. 4252
1001 Ljubljana