v rubriki glasba:
.. / / / 14.12.2001

Razpisan natečaj za neuveljavljene glasbene skupine

Priprave na Rock Otočec, ki bo v dneh od 5. do 7. julija 2002 na letališču pri Novem mestu, so že v polnem teku. Organizator Festival Novo mesto še ni izbral glavnih izvajalcev, je pa razpisan Dr. Martensov natečaj za neuveljavljene glasbene skupine, ki še niso nastopile na tem največjem slovenskem festivalu.

Do 31. januarja se glasbeniki lahko prijavijo pri naslednjih organizatorjih izborov:Ljubljana, Hound Dog,Novo mesto, Lokalpatriot,Postojna, Mladinski center Postojna,Ptuj, Klub ptujskih študentov,Slovenske Konjice, Mladinski center Patriot,Škofja Loka, Pri rdeči ostrigi.Prijavi morajo priložiti vsaj dve pesmi, kratko predstavitev in fotografijo skupine. Komisija, ki jo bo določil posamezni organizator, bo na podlagi prispelih materialov, izbrala nekaj izvajalcev, ki se bodo v živo predstavili v kraju, kjer so se prijavili.

Prijavijo se lahko le na enem mestu. Izbrani bodo zmagovalci posameznega izbornega mesta, ki se bodo predstavili na Rock Otočcu 2002. Najboljši med njimi bo prejemnik nagrade Dr. Martens, vsi pa imajo zagotovljeno tridnevno druženje v prostoru za odrom.

Rock Otočec je vedno bolj prisoten tudi zunaj naših meja. Zato bodo izbori organizirani tudi v Trstu, Celovcu, na Reki, v Varaždinu, Zagrebu, Sarajevu, Zenici in Mostarju.

Foto: Damjan Demšar

Za Festival Novo mesto

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Raj na Rock Otoccu - thumbnail

Raj na Rock Otoccu