v rubriki glasba:
.. / / / 02.06.2004

Reggae legende na Rototom Sunsplashu v Ossopu

Sonce ter reggae medtem ko ležim na mehki travi v Italiji, blizu slovenske meje. Na tem majhnem prostoru, napram svetu, a ogromnem kampu si pridejo vsako leto poiskat svoj prostor pod soncem navdušenci "jamajške" glasbe, ki so željni starih in novih reggae zvezd.

Vsako leto jih pride več in vsako leto je stvar večja, organizatorji pa ponujajo vedno več delavnic, filmov, stojnic... . Če želite narediti nekaj dobrega za svojo dušo in sprostiti možgane je Ossopo pravi kraj za to. Čaka vas nepozabnih devet dni med ljudmi različnih ras in narodnosti z obilico dobre glasbe in hrane. Ko boste enkrat vstopili skozi znamenita vrata si ne boste želeli oditi.

Organizatorji ponudijo prav vse: organizirano parkirišče, radio live, špecerije, delavnice (od meditacije do plesa in učenja bobnanja), mini restavracije, sejem, tudi brezplačen internet, pozno v noč pa reggae legende. Letos bodo organizirali še dva prostora za sound-system, selektorje in navdušene pevce.

Festival bo potekal od 2. do 10. julija 2004 in se bo odvijal 20 km od mesta Udine. Organizira ga Rototom v sodelovanju z Radio Base, Popolare Network, Rastasnob, Rumore, www.rockit.it, reggae+node+, Riddim, Grow, Planet X Music, CodeXPress ter drugimi.

Program bo izgledal nekako takole:

petek, 2.julij:

BEENIE MAN ft. Kirk Davis
ALPHA BLONDY
HEADCORNERSTONE
SILVERCAT

Soundsystem: Saxon (UK)

sobota, 3.julij:

AFRICA UNITE
GENTLEMANYAMI BOLO
ALERTA

Soundsystem: One love hi powa

nedelja, 4.julij:

JULIAN MARLEYWARRIOR KING
RASITES
ABYSSINIANS

Soundsystem: Silly walks movement

ponedeljek, 5.julij:

T.O.K.
SUD SOUND SYSTEM
CE'CILE
CHOP CHOP

torek, 6.julij:

CYPRESS HILL

Soundsystem: David Rodigan

sreda, 7.julij:

STEEL PULSE
LUCIANO ft. Micky General and Dean Fraser
JAKA

Soundsystem: Gramigna Sound

četrtek, 8.julij:

CULTURE
MYSTIC REVELATION OF RASTAFARI
BR STYLERS

Soundsystem: Sentinel meets Kaly Weed

Living energy: Premal & Mitten

petek, 9.julij:

CAPELTON
SANCHEZ
THAE STYLEE

Soundsystem: Freddy Krueger from Killamanjaro

sobota, 10.julij:

ANDREW TOSH
LADY SAW
SIR OLIVER SKARDY
TRIBO DEJAN
JUNIOR KELLY
JAN MASON

Cena vstopnice za 1 dan je 20 EURO. Do 15.6. lahko devetdnevno vstopnico kupite za 120 EURO, kasneje pa za 140 EURO. Kupite lahko tudi dvodnevne, tridnevne...vstopnice. Celoten "cenik" si lahko ogledate na uradni spletni strani.

Če v Osoppo potujete z avtomobilom, se poslužite avtoceste A23 Udine / Tarvisio. Izhod Osoppo. Lahko pa se pripeljete tudi z vlakom, ki ustavi v Ossopu in potem odštopate do kampa.

www.rototomsunsplash.com

Za Rototom

Alja Žorž

capelton - thumbnail

capelton