v rubriki glasba:
.. / / / 29.01.2002

Reunion legendarne skupine September na letošnjem Joserjevem memorialu v Pulju

Mularija in starina, pozor! Tole je novica, ki dobesedno trga gate. Rockerske legende sedemdesetih, osemdesetih pa tudi devedesetih (na žalost samo za redke) se bodo ponovno zbrale 2. februarja v Puljski športni dvorani, kjer bodo odigrali in odpeli material iz štirih posnetih albumov.

Po 25 letih se bo ponovno sestala legendarna skupina September, ki je svoje dni v velikem slogu osvojila tedanjo Jugoslavijo in tujino. Janez Bončina - Benč, Pop Asanović, Braco Doblekar, Marjan Maliković, Jadran Ogrin, Nelfi Depangher in Ratko Divjak se bodo zbrali za posebno priložnost, 15. Joserjev memorial v Pulju, ki bo 2. in 3. februarja 2002 (2. februarja veliki koncert v športni dvorani, 3. februarja pa športna tekmovanja ekip, sestavljenih iz zvenečih medijskih imen).

Vsakoletni festival v spomin na preminulega pevca hrvaške skupine Atomsko sklonište Sergia Bažića - Joserja je v letih političnih razprtij na Balkanu izgubil nekdanjo veličino in se je, kar se tiče nastopajočih, skrčil na bolj ali manj hrvaško prireditev z redkimi glasbenimi gosti iz Slovenije. Kot kaže, se vremena jasnijo, tako da bo ta dobrodelna prirditev, katere dobiček je namenjen boju proti raku, sčasoma morda spet pritegnila glasbenike iz vseh koncev nekdanje Jugoslavije in nenazadnje tudi toliko obiskovalcev kot pred leti, ko je osrednji koncert ter spremljajoče kulturne in športne dogodke spremljalo več kot 35.000 ljudi.

Ponovno združeni September bo na osrednjem koncertu 2. februarja zvečer v Puljski športni dvorani odigral in šestglasno zapel repertoar svojih uspešnic (Domovino moja, Majko Zemlja, Kolo, Kanin, Zadnja avantura, Florida itd.) v novih priredbah in eno pesem z zadnjega albuma Janeza Bončine - Benča Delo mi ne leži v značilnem zvoku Septembra.

Novica o reunionu Septembra se je po glasbenih krogih razširila kot požar in tako člane že zasipajo s ponudbami za koncerte iz Sarajeva, Splita, Beograda, Zagreba, Kragujevca ... Morda bo padla tudi kakšna iz Slovenije, saj je September na domačih tleh konec koncev nastopil le dvakrat. Gre v tretje rado!?

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

September na Floridi - thumbnail

September na Floridi