v rubriki glasba:
.. / / / 05.12.2003

Richards besen nad Jaggerjevim viteštvom

Mick Jagger bo v petek 12. decembra prejel viteški naziv "sir", in se pridružil plejadi angleških glasbenih vitezov. To je zelo razbesnelo Keitha Richardsa, saj "je nesmiselno sprejeti priznanje od ustanove, ki jih (Rolling Stonese) je v preteklosti hotela strpati v ječo."

Za Uncut magazine je dodal še, da to pač ni tisto, kar Stonesi so in se čisto razbesnel (zaradi avtentičnosti je stavek v angleščini: "I don't want to step out on stage with someone wearing a f***ing coronet and sporting the old ermine. I told Mick, 'It's a f***ing paltry honour. He defended himself by saying that Tony Blair insisted that he took the knighthood. Like that's an excuse. Like you can't turn down anything. Like it doesn't depend how you feel about it."

Moram priznati, da ima Richards prav. Zakaj že?! Res je bila kraljeva družina tista, ki ni bila navdušena nad vzponom rock glasbe v šestdesetih, in zdi se res čudno, da bo Jagger sprejel viteški naziv. Ampak če ga je sir Paul McCartney, pa sir Elton John, zakaj ga ne bi še Mick? Ravno zato, pa tudi zaradi tega, ker je še Tony Blair insistiral, naj ga vzame ...

No, vidite kam človeka pripelje rock'n'roll. Sistem, proti kateremu se upiraš 40 let, te počasi posrka vase in na koncu je premier države kriv, da bo Jagger ementalec :-)

P.S.: Jagger je viteški naslov pred tem zavrnil kar 20 krat.
P.P.S.: Mogoče je pa vse skupaj načrtno preračunan "publicity stunt"?!?

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Richards ve kaj je rokenrol - thumbnail

Richards ve kaj je rokenrol