v rubriki glasba:
.. / / / 21.02.2001

Rock Otočec bo!

Danes (21.2.) je organizator Rock Otočca Festival Novo Mesto sporočil, da letošnji poletni praznik rocka / festival odprtega zraka bo. Po skepticizmu, ki se je pojavil zaradi novih pogojev pri razpisu neuveljavljenih skupin (nastopajoči ne smejo pozivati k nasilju, nestrpnosti in uživanju drog), se je na zadovoljstvo mnogih na natečaj prijavilo kar 205 glasbenih skupin.

Izmed njih se jih bo 12 najboljših predstavilo na festivalu, ki bo od 6. do 8. julija na letališču pri Novem mestu. Poleg njih bodo nastopili tudi znani domači in svetovni izvajalci, zaenkrat pa njihova imena še niso znana. Z velikim številom prijav so mladi glasbeniki obenem pokazali kakšne so njihove vrednote, pokazali so, da si ne želijo nasilja, nestrpnosti in pozivanja k uživanju prepovedanih drog.

Seznam vseh prijavljenih si je / bo možno ogledati na spletni strani www.rock-otocec.com. Upamo samo, da bodo nova pravila (nepozivanje k nasilju, nestrpnosti in uživanju drog) veljala tudi za znane domače in svetovne izvajalce!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Rock Otocec 2001 - thumbnail

Rock Otocec 2001