v rubriki glasba:
.. / / / 16.12.2001

Tehnika - nova slovenska založba

V Sloveniji smo dobili novo založbo, poimenovano Tehnika. Že iz imena lahko razberemo, za kaj gre: nastala je pod okriljem Nike, njen glavni namen pa je predstavljanje sodobnega urbanoelektronskega zvoka, ki se danes rojeva pod diktatom kompjuterske tehnologije.

Ideja za Tehniko se je rodila kot posledica spodbudnih odzivov na pilotsko kompilacijo slovenske elektronske glasbe z naslovom Elektrotehnika slavenika, izdano konec leta 2000, ki je kot dodatek reviji Wire dosegla 6500 "insiderskih" naročnikov. Zdaj je naloga založbe z rednimi izdajami ploščkov konceptualno in organizacijsko poskrbeti, da bo izbrana reprezentanca - elektrotehnikov - prvenstveno iz Slovenije, pozneje pa obogatena tudi iz drugih logov - širila elektronsko glasbo v svet. Za svetovno distribucijo plošč bo poskrbela nemška EFA.

Vsakemu CD-ju nameravajo dodati vsaj po en spremljevalni 12" EP, nekaterim pa tudi ustrezen videospot. Tako je že izšla formalno in vsebinsko preoblikovana pilotska kompilacija Tehnika 1, 20. decembra pa izideta dolgo pričakovana CD in EP skupine Random Logic z naslovom Numrebs.

Teh-nika.net - thumbnail

Teh-nika.net