v rubriki glasba:
.. / / / 21.09.2004

The Features - Ehxibit A

The Features so relativno neznana ameriška skupina, ki deluje že pet let in so v tem času izdali EP The Features in EP The Beginning, ki sta se v nekoliko preoblikovani, predelani in združeni različici znašla na njihovem uradnem prvencu Ehxibit A.

The Features so Roger Dabbs (bas), Rollum Haas (bobni), Parrish Yaw (klaviature) in Matthew Pelham (kitara, vokal, poskrbi pa tudi za besedila). Njihova glasba je zmes klavirskih in orgelskih zvokov, vse skupaj je obogateno s precejšnjo mero hrupa in energičnosti, ki pritiče takšni glasbi.

Tiste nekoliko bolj kitarske skladbe, ki vsebujejo mnogo več surovega hrupa, bodo marsikoga spomnile na The White Stripes, medtem, ko za tiste skladbe, ki so zaznamovane z zvokom orgel, lahko primerjavo najdemo kar v domačem okolju - in sicer stare Hic et nunc, ko so imeli v svojih vrstah še Sašo Solaroviča, ki je z orglami vtisnil močnejši pečat glasbi kot to počne Parrish Yaw.

Exhibit A tako ponudi dvanajst različnih skladb, ki so si sicer podobne, a vseeno niso predvidljive ali enolične, saj so prepleti instrumentov pogosti drugačni, v ospredju je vedno drug instrument, ponekod je vokal umaknjen bolj v ozadje, včasih je slišati precej spremljevalnih vokalov, nekateri refreni imajo nekaj več brit-pop naboja in gredo hitro v ušesa.

The Features so potrebovali kar nekaj časa, da so prepričali odgovorne ljudi v založbi in končno izdali prvenec, vendar pa jim bo v prihodnje zagotovo lažje, saj imajo precej zanimivih idej, poleg tega njihova glasba hitro osvoji tako tiste bolj povprečne kot tudi zahtevnejše poslušalce. Enostavno povedano ? v njihovi glasbi bo vsak našel nekaj zase!

The Features: Exhibit A
(leto izdaje 2004, založba Universal, distribucija Multimedia)
Ocena: 4

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.