v rubriki glasba:
.. / / / 29.03.2003

Tudi Lenny Kravitz in Green Day s pesmijo proti vojni

Lenny Kravitz in Green Day so se pridružili glasbenikom, ki s pesmijo protestira proti vojni. Lenny s pesmijo We Want Peace, Green Day pa z akustično Life During Wartime. Obe pesmi sta na voljo za dolpoteg s širnega svetovnega spleta.

Lennyevo dobite na strani RockTheVote.org, oz jo direkt poslušate v Windows media formatu tule, Green Day pa so pesem objavili kar na uradni strani OfficialGreenDay.com, kjer si jo laho skotalite na disk v MP3 formatu.

Svetovni splet glasbeniki radi uporabljajo kot obliko protesta, že pred časom smo pisal o Beastie Boysih, ki protestirajo proti vojni v mp3 obliki. Spisek še zdale ni končan, proti vojni je tudi Robbie Williams, pa kitarist Audioslaveov, Tomu Morellu, seveda so močno protivojno aktivni tudi System of a Down, pa George Michael.

Poleg njih pa se je v takoimenovani koaliciji Musicians United to Win without War proti vojni izrazilo še veliko več glasbenikov, med njimi Laurie Anderson, Jackson Browne, Busta Rhymes, David Byrne, Sheryl Crow, Missy Elliott, Brian Eno, Fugazi, Peter Gabriel, Emmylou Harris, Natalie Imbruglia, Jay Z, Massive Attack, Outkast, Lou Reed, REM, Russell Simmons, Sonic Youth, Suzzane Vega in drugi.

Samo, da bo ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Mir - thumbnail

Mir