v rubriki glasba:
.. / / / 20.03.2003

Robbie Williams: vesela Velika noč, vojna prihaja

Britanski pop zvezdnik je še eden od glasbenikov, ki se s glasbo protestirajo proti vojni. Robbiejeva protivojna pesem bo izdana na b-strani novega singla Come Undone, nosila pa bo naslov Happy Easter (War is Coming), kot pa je uganiti že iz naslova je bila inspiracija za novo Robbiejevo pesem Lennonova Happy Xmas (War is Over).

Medtem ko čakamo na Robbiejevo predelavo Lennoovega štiklca bo na teve ekranih zagotovo šokiral video za Come Undone, v katerem se Robbie zbudi po nekem super LA žuru z dvema dekletoma, skozi video pa se sestavlja zgodba prejšnjega, precej divjega večera.

Od deklet k vojni, ki je na pohodu prav te dni. Vprašanje je, če bo Robbiejevo urgiranje pripomoglo k prenehanju vojne. Najbrž ne, vendar je bolje, da se opozarja na grozote vojne, kot da bi bili tiho. Sploh pa, če prinese kaj publicitete ... Mogoče se bodo tudi slovenski pop/rockerji oz. njihovi promotorji zbudili in organizirali protivojni koncert npr. v Kinu Šiška, ali pa pač kje drugje (v Križankah,...). Izkupiček bi šel seveda za žrtve vojne, ipd, itd. No, samo ideja ... do izvedbe bomo pa (upam da ne) morali čakati še dooolgo.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Robbie Williams v videu Come Undone - thumbnail

Robbie Williams v videu Come Undone