v rubriki glasba:
.. / / / 03.09.2004

U2 izdajajo novi album

Po štirih letih bo irska četvorica izdala novi album z za sedaj še neznanim naslovom, vemo pa da bo prvi single imenovan Vertigo in kako se imenuje še pet pesmi s prihajajočega albuma. Kot smo na ŽVPL-u že poročali, U2 že približno dve leti delajo na novem albumu, ki bo izšel 23. novembra letos.

Novo ploščo je produciral Steve Lillywhite, priznani producent, ki je skupaj z U2 sodeloval na ploščah Boy, October, War, Achtung Baby, se pravi, na prvih izdelkih skupine in zadnjem izdelku, preden so začeli U2 "suckat in the 90s'" (okej, Zooropa je še nekako za preživet', Pop pa absolut dizaster).

Naslovi ostalih komadov (poleg Vertiga, ki pride na radijote baje že konec septembra) so Sometimes You Can't Make It On Your Own, City of Blinding Lights, A Man and A Woman, Yahweh in Crumbs From Your Table.

Nekateri poznavalci, ki so album že slišali (Josh Tyrangiel - Time; Bill Flanagan - VH1, Matic Slapšak -ŽVPL ;) zatrjujejo, da je novi album eden najboljših v njihovi karieri. Nam ostanim ne preostane nič drugega, kot da počakamo do novembra in se prepričamo na lastna ušesa.

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

U2 (foto Anton Corbijn) - thumbnail

U2 (foto Anton Corbijn)