v rubriki glasba:
.. / / / 08.09.2004

Zasedba Amfibia izdala ploščo

Glasbeni projekt Amfibia je glasbeno sožitje dveh ustvarjalcev (Stane Špegel in Boštjan Leben), ki prihajata iz zelo različnih glasbenih svetov. Brez ustvarjalne preračunljivosti sta dosegla všečno harmonijo naravnih zvokov, klasičnih instrumentov in elektronske godbe in dokazala, da pri združevanju žanrov ni zadržkov. Ali drugače, projekt Amfibia je edinstven primer specifično izoblikovanega pristopa do vmesnega polja med akustično in elektronsko glasbo. Če mu bodo prilepili trendovsko oznako "lounge", pa tudi ne bo nič narobe ...

Projekt Amfibia brez modernistične zapeljivosti presega kulturno-etnične meje; kar tej glasbi daje šarm in presežek, so detajli, ki jih uho zazna šele po nekajkratnem poslušanju. V večini pesmi je v prvem planu zapeljivi ženski vokal mlade in talentirane ANITE KAY, ki poje v španskem in angleškem jeziku.

Pri nastajanju albuma je poleg avtorjev sodelovalo še nekaj eminentnih glasbenikov, med katerimi velja še posebej izpostaviti akademika Lada Jakšo, basista Cveta Polaka (ex Šank rock) in že omenjeno pevko Anito Kay (ex-Siddharta).

Prvi single Telenovela se že vrti na radijskih postajah, za naslednjega -Rainstopper - pa je posnet tudi videospot, ki bo premierno predvajan v prvi oddaji nove sezone oddaje Tistega lepega popoldneva na TVS2 v nedeljo, 26.9.

Sporočilo za medije

Amfibia - thumbnail

Amfibia