v rubriki glasba:
.. / / / 13.07.2001

Zeleni dan kompilirajo same sebe

Pred-blinkaška post punk atrakcija Green Day bo še letos izšla na kompilaciji - lastnih singlov! Green Day-i so v brejku med dvema deloma ameriške turneje delali na novem materialu, vendar so se odločili, da bodo najprej izdali mešanico svojih hitov. Najverjetneje pa se bo na plošči znašel tudi kakšen novejši prodkut skupine.

Namere "trojice melodramatičnih idiotov" je za MTV izdal basist Mike Dirnt, ki je mnenja, da kolekcijo singlov izdajajo ljudje, ko so stari 40 let, nato pa še dodal, da imajo sami že 20 single-vo. To pa je najbrž tudi pripomoglo pri odločitvi za izdajo aktualne kolekcije.

Drint je med drugim povedal še, da bo naslov zelo kul in smešen, vendar ga zaenkrat še ni smel izdati. Green Day se vračajo na koncertne odre 20. junija ste si zagotovo zapomnili po tretjem albumu Dookie, kjer je bil nesporni hit štiklc Basket Case, do danes pa so posneli še tri albume, torej vse skupaj šest. Na njihovi spletni strani pa se lahko včlanite tudi v Idiot club, kjer boste poleg uradne članske izkaznice, ekskluzivne majice, tatoojev in še česa lahko izbrani za idiota meseca.

Foto: greenday.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Green Day - thumbnail

Green Day