v rubriki glasba:
.. / / / 05.12.2003

The Bitch Boys - Quiet bells of El Monte

The Bitch Boys neutrudno snemajo in pripravljajo nove gradivo, tisti, ki pa s(m)o pripomogli k večji prepoznavnosti so v teh dneh presenetili z enkratnim darilom.

Da, res je. Kot so The Bitch Boys zapisali v ovitku, gre za limited edition darilo posvečeno vsem tistim, ki smo skupino podpirali od samega začetka in ji stali ob strani, obenem pa smo poskrbeli za njihovo prepoznavnost.

Tako lahko rečemo, da smo tudi na ŽVPL-u poskrbeli, da so The Bitch Boys dobro znani ne le v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu, o čemer se lahko prepričate na eni najboljših spletnih strani, posvečenih surf rocku - www.instromania.net.

In da, The Bitch Boys niso več le garažen band, ki si ne more privoščiti pevca in igrajo nenavadno glasbo, podobno tisti iz kultnega Pulp fiction... počasi prestopajo meje, se odpravljajo v Italijo, v ZDA pa jih že dalj časa vabijo in čakajo s široko razprtimi rokami.

Tako na tej zelo posebni izdaji najdemo surf rock predelavo Jingle bells, ki je kot nalašč za prihajajoče praznične dni, pa še veseli december ne bo tako predvidljiv in enoličen. In lahko ste prepričani, da vas bo Božiček obiskal na surf deski in z dvema prelestnima dekletoma namesto z jeleni. Da o darilih sploh ne govorim!

Zabeleženi pa sta še dve izredno zanimivo predelavi ... surf klasika šestdesetih Richieja Podolora Not so quiet, nekoliko lahkotnejša in zasanjana z odličnim tremolo igranjem. Tu je tudi skladba Franka Zappe Memories of El Monte, za katero bi po izvrstni in zabavni instrumentalni predelavi zelo težko trdili, da gre za skladbo čudaškega Franka.

Vse v klasičnih, nepredvidljivih in vedno zelo zanimivih surf rock ritmih in poigravanjih. Da, vse tisto, s čemer so nam The Bitch Boys postregli že na uradnem prvencu ?In heat in demo plošči Behind the Hound dog walls).

The Bitch Boys: Quiet bells of El Monte
(leto izdaje 2003, založba Ikebana Records)
Ocena: 5

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

The Bitch Boys - Quiet bells of El Monte - thumbnail

The Bitch Boys - Quiet bells of El Monte