v rubriki glasba:
.. / / / 09.07.2013 21:19

Trash Candy izdali nov album

Slovenska punk pop skupina Trash Candy je letos izdala nov album, ki nosi naslov Running From Something, Searching for Anything. Skupino sestavlja pet Mariborčanov (Jernej - kitara, Martin - kitara, Niko - bobni, Pija – vokal in Tine – bas kitara), ki so v svoji ne tako dolgi karieri dosegli kar nekaj stvari, s katerimi se ne more pohvaliti vsaka slovenska skupina.

Že leta 2011 so izdali svoj prvi album What's Your Story?, ki je bil zelo dobro sprejet, po izboru poslušalcev pa so bili izbrani za MTV ADRIA band leta 2012 in v istem letu nominirani za BEST ADRIA ACT na prireditvi MTV EMA.

Albuma Running From Something, Searching for Anything sem se veselil poslušati in od njega pričakoval nekaj več, a na žalost me je rahlo razočaral. Razen nekaterih pesmi na njem se mi je zdel rahlo dolgočasen in premalo udaren, saj preprosto nekatere pesmi niso prišle do izraza, kot bi lahko. Upam, da pesmi v živo zvenijo nekoliko bolj živahno, ampak o tem ne morem soditi sam, saj skupine na žalost še nisem slišal v živo. Če primerjate njihov prejšnji album s tem, se vam zdi, da je njihova glasba kot album nekoliko bolj dozorela, odrasla, kot so tudi sami povedali v nekem intervjuju.

Ne morem pa reči, da je album čista ''polomija'', saj je na njem nekaj pesmi, ki se te primejo in se jih ne otreseš zlahka. Tega pa ne bi bilo brez vokalistke Pije, ki ima resnično močen in udaren glas, lahko bi rekli, da ostale člane nekoliko rešuje iz zagate in pesmim daje nekakšen čar in užitek ob poslušanju.

Pesmi na albumu imajo zelo podoben zvok kot skupina Paramore, vsaj po prvem poslušanju, kar pa ni ravno dobro, saj bi kdo lahko rekel, da jo celo kopirajo. Toda ko album nekajkrat poslušaš in se ga že malo navadiš, začneš opažati kar precej razlik, vendar se ti še vedno zdita ti dve skupini in njihova glasba zelo podobni. Pesmi na albumu so igrive in poskočne in imajo veliko energije, kar pa je precej značilno za žanr, ki ga igrajo (punk pop), v njih pa je tudi polno privlačnih in energičnih kitarskih riffov. Pesmi pa so popolne, da jih poslušate na kakšni zabavi s prijatelji in z dobro družbo.

Album je vsekakor vreden poslušanja!

Seznam pesmi na albumu

 • Under The Gun
 • Live It Up
 • Q & A
 • We’re All In The Same Boat
 • Remember
 • Rush Hour
 • Reality Check
 • The Comfort Zone
 • Out With The Old, In With The New
 • Time-lapse
 • Break a Leg

Trash Candy: Running From Something, Searching for Anything
(Leto izdaje 2013, založba Mascom Records)
Ocena: 7.5 od 10

Miha Hrenk - avatar

Miha Hrenk / Miha Hrenk Photography

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 28.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 7 člankov.

Trash Candy (Album cover) - thumbnail

Trash Candy (Album cover)