v rubriki šoubiznis:
.. / / / 29.06.2002

Paulina Rubio prečka meje

Brhka mehičanka se je pridružila latino pop pevkam in pevcem, ki so svojo invazijo na ZDA in Evropo že izvedli. Njen album Border Girl je debitiral na enajstem mestu Billboardove lestvice, za Paulino bi pa lahko rekli, da je mehiška Kylie v Shakirini podobi, kar pa ji za preboj nedvomno ne bo škodilo.

Sicer je Paulina hči slavne mehiške filmske igralke Susane Dosamantes, že kot desetletni punčka pa je začela stopati na pot slave v otroški skupini Timbiriche, kjer je sodelovala skoraj desetletje. Sledil je pričakovan korak - solo album La Chica Dorada, kmalu pa je začela kot mati nastopati v mehiških nadaljevanjkah in filmih.

Prvi single Don't Say Goodbye se vrti v obliki (vročega) videa na boljših glasbenih televizijah, slišali pa ga boste tudi na domačih radijskih valovih. Kot zanimivost naj dodam še podatek, da je Paulina na prvem angleškopoječem albumu naredila priredbo glam-metalcev KISS I Was Made For Lovin' You.

Vsekakor bo Paulinin s svojim stasom brez težav konkurirala anglosaksonski šovbiz konkurenci, saj je rojena zvezdnica in ve kako se rečem streže (pravila manj je več in pokaži tangice se dobro drži). Kako pa bo z njenim glasom pa boste presodili sami.

Statistični podatki

Pravo ime: Blond Paulina Dosamantes
Datum rojstva: 17. junij 1973
Kraj rojstva: Mexico City
Barva las: svetlo/rjave
Barva oči: rjave/mandeljaste
Višina: 169 cm
Telesne mere: 90-61-90 cm

Foto: Rolling Stone, Universal, ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Paulina Rubio (foto: Rolling Stone) - thumbnail

Paulina Rubio (foto: Rolling Stone)