.. / / / 19.09.2003

Futurama (končno) na TVS

Good news everyone! Futurama - humoristična (družbeno kritična, zajebantska, odštekana) risana serija izpod svinčnika Matta Groeninga bo končno ugledala katodne cevi tudi na sončni strani Alp. Televizija Slovenija bo danes začela predvajati prvo sezono Futurame v petek, 19. septembra na drugem programu TVS. Ob 20.55!

Rahlo ironično je, da so v ZDA Futuramo po petih sezonah ravno pred kratkim nehali predvajati, medtem ko si bomo pri nas lahko ogledali prvo sezono. Baje je bila na nacionalki že enkrat predvajana, a je na žalost brez medijskega pompa "padla mimo". Pred kratkim pa je distributer Confilm izdal tudi VHS izdajo prve sezone, ki si jo boste lahko ogledali na TVS.

In kaj vas čaka v Futurami? Spoznali boste raznašalca pizz Frya, ki se na Silvestrovo 1999 "po nesreči" za tisoč let zamrzne in pristane v letu 3000. Spozna se z malopridnim robotom Benderjem in enooko lepotico Leelo, trojica pa skupaj najde Fryevega pra-pra pra pra ... (in še n-krat) pra nečaka doktorja Farnsworha, kjer se vsi trije zaposlijo kot raznašalci v Farnsworthovem podjetju Planet Express.

V prvi sezoni bomo spremljali dogodivščine naših junakov na Luni, spoznali ostale sodelavce: nerodnega doktorja Dr. Zoidberga, rastafarijanskega računovodjo Hermesa mično marsovko Amy, pa samo-oklicanega žigola Zappa Brannigana in njegovega pomočnika Kifa. Ob raznašanje paketov na planet robotov, planet na katerem živijo bitja v tekočem stanju glavni igralci poskrbi za zabavo in akcijo, včasih pa je za zabavno epizodo dovolj že kakšno naključje: recimo, da Fry v 1000 letih iz nekaj fičnikov na tekočem računu zaradi obresti postane milijonar ... in še mnogo več.

Več o Futurami na gotfuturama.com.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Futurama - thumbnail

Futurama