.. / / / 01.02.2011 15:22

Nacionalka od nas (vas) želi koncepte TV oddaj

Po tem ko je Javni zavod RTV Slovenija še enkrat brcnil v temo še z eno oddajo (da, govorim o Effe's Inferno), so se vrli RTV-jevci odločili, da bodo poizkusili srečo z idejami za nove oddaje - pri svoji publiki ...

Ker očitno nihče na javnem zavodu nima več ideje za niti eno svežo, zabavno, da ne rečem dobro TV oddajo, se je RTV odločila, da bo za ideje (koncepte / sinopsise) vprašala vas, drago ljudstvo.

Da, dragi davkoplačevalci, ... vaš glas bo slišan, vaši koncepti prebrani in če bodo dobri mogoče tudi doživeli premiero na nacionalni televiziji. A vaše ideje RTV Slovenija ne bi plačala nič. Odstavek o odškodninski odgovornosti se namreč glasi:

Avtorji koncept-sinopsis pošiljajo brez zahtevkov za odškodnino, Razvedrilni program TV Slovenija pa ni dolžan odkupiti nobenega od poslanih konceptov-sinopsisov.

... to z drugimi besedami pomeni: "Le pošiljajte svoje ideje (butci). Če bodo dobre jih bomo vzeli, malo predrugačili in iz njih naredili skropocala od oddaj, kakršne produciramo že, errrr, (skoraj) ves svoj obstoj."

Ne le, da boste plačevali RTV prispevek, še ideje boste (brezplačno) dajali naši dragi televiziji. Odlična poteza, res ... bravo!

Če vas slučajno res zanima, pa je spodaj celotno besedilo javnega povabila avtorjem za pripravo koncepta-sinopsisa razvedrilnih oddaj TV Slovenija (lahko si ga tudi dolpovlečete v .pdf obliki, če se vam res zdi).

JAVNO POVABILO ZA PRIPRAVO KONCEPTOV-SINOPSISOV RAZVEDRILNIH ODDAJ TV SLOVENIJA

Razvedrilni program TV Slovenija vabi avtorje k pripravi koncepta-sinopsisa razvedrilnih oddaj TV Slovenija:

TIP ODDAJE:

  • razvedrilna šov oddaja v osrednjem večernem terminu (90 minut);
  • kviz v osrednjem večernem terminu (50 minut);
  • oddaja z narodno-zabavno glasbo in elementi humorja ter slovenske etnološke
  • dediščine (70 minut) in
  • vikend popoldanska mozaična oddaja (180 minut).

IDEJNA ZASNOVA S KRATKO VSEBINO:

Poslano besedilo naj bo napisano na največ petih straneh za posamezno oddajo. Avtorji naj pri pripravi konceptov-sinopsisov upoštevajo veljavno medijsko zakonodajo.

ODŠKODNINSKA ODGOVORNOST:

Avtorji koncept-sinopsis pošiljajo brez zahtevkov za odškodnino, Razvedrilni program TV Slovenija pa ni dolžan odkupiti nobenega od poslanih konceptov-sinopsisov.

ROK ODDAJE:

Rok za oddajo konceptov-sinopsisov oddaj je 1. marec 2011. Tričlanska komisija bo prispela besedila pregledala do 21. marca 2011 in odločitev o možnem izboru sprejela do 28. marca 2011. Razvedrilni program bo avtorje izbranih konceptov-sinopsisov povabil k sooblikovanju oddaj.

Koncept-sinopsis s priloženimi kontaktnimi podatki pošljite s priporočeno pošiljko na naslov Razvedrilni program TV Slovenija, Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana, pripis »koncept razvedrilne oddaje – ne odpiraj«.

Še to: rok za oddajo idejnih zasnov s kratko vsebino je 1. marec 2011, odločitev o možnem izboru pa bo (neimenovana) tričlanska komisija sprejela do 28. marca 2011.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Logotip RTV Slovenija - thumbnail

Logotip RTV Slovenija