.. / / / 15.07.2003

Odprava Mont Blanc du Tacul 2003

Trije hrabri mladeniči se prejšnji teden odpravili v francoske Alpe, kjer se bosta dva (Davor in Denis) povzpela na Mont Blanc du Tacul, 4248 m visoki vrh po smeri Gervasutti Pillar. Poročilo njihovih dogodivščin lahko spremljate na ŽVPL-u, saj se bodo fantje na nekaj dni oglasili preko SMS-a ali e-pošte.

Dnevnik odprave

15. julij 2003
"V soboto smo po vseh kolobocijah ob 4. zjutraj prisli v Chamonix. Namesto, da bi sli spat, smo si odprli pivo in presunjeni opazovali kako se dela dan nad najvisjim gorstvom. Ob tem smo seveda glasno razpravljali in vztrajali pri tem, dokler nismo zbudili celega kampa. Preostanek dneva in naslednji dan je bil namenjen nakupom vsega potrebnega in izleta do najblizjega ledenika imenovanega "bosanc" oz. Bossons kjer smo med drugim poizkusili tudi ledeno vodo.

Zjutraj smo do konca nalozili nahrbtnike nakar nam je v trenutku postalo slabo ob pogledu na 6 prepolnih nahrbtnikov. Po zajtru za vsak slucaj se vse preverili, da ne bi bilo posle "nisam znao". V ponedeljek smo se cel dan pakirali in razvrscali opremo ter nacrtovali strategijo vzpona.

Torek, koncno se je zacel vzpon. Smo se odpravili na gondolo, ki te naceloma odpelje na visino 3800 m, vendar smo mi izstopili na polovici poti zaradi prevelikega preskoka. Jutri zjutraj se bomo odpravili naprej in postavili ABC na visini okoli 3500 m. Zdaj trenutno lenarimo raztegnjeni po skalah, kjer jaz dobivam zulje od tipkanja.

Oglasim se, ko bo kaj novega. Pozdravi vse." - Davor

11. julij 2003
"Vse kaze, da na pot odrinemo ob predvidenem casu in ne pricakujemo vecjih komplikacij na poti. Naslednjic se bom javil z najnovejsimi novicami iz Chamonixa, v Franciji. Posebni porocevalec iz meke alpinizma, samo za ZVPL."

- Davor

Mont Blanc du Tacul - smer Gervasutti Pillar - thumbnail

Mont Blanc du Tacul - smer Gervasutti Pillar