v rubriki dogodki:
.. / / / 26.10.2011 13:07

Atari Teenage Riot ali res glasni digitalni HC

V petek 7. 10. (uhhh, žveplenobna hitrost je bila spet na delu) so na odru Kina Šiška decibele dvigali v nebo Atari Teenage Riot, pred njimi pa sta publiko ogrevala It's Everyone Else!

Nekaj minut pred pol deseto, torej le pol ure po uradno napovedanem začetku, so nas v spodnjih prostorih z utripanjem luči opozorili, da bo potrebno počasi pivo pretočiti v plastične kozarce in se premakniti eno nadstropje višje, najprej sicer prisluhniti slovenski skupini It's Everyone Else, kasneje pa mnogodecibelskemu digitalnemu hardcoru skupine Atari Teenage Riot.

Za uvod - It's Everyone Else

Prekmurski duet It's Everyone Else, ki igra nekaj podobnega noisu z občasnimi sprehodi v melodiko, je pred ne prav števično publiko začel sicer hrupno, z odlično muziko in vokali, ampak še kar neprepričljivim in dolgočasnim nastopom.

Ravno tako kot kasneje ATR, sta si privoščila nekaj izhodov med publiko, v pavzah med komadi pa sta se samo v zadregi spogledovala in se nalivala z vodo iz plastenke, kakršnekoli interakcije z nami pa takrat ni bilo zaznati.

Atari Teenage Riot - decibelski in lumenski odklop

Po kratkem premoru za preureditev odra so se luči spet ugasnile, sledil je še kar dolg inštrumentalni uvod brez glavnih akterjev na odru, dvorana pa se je počasi začela polniti. Ko so se Atari Teenage Riot končno prikazali, se je začel decibelski in lumenski odklop.

Glasen hardcore z distorziranimi vokali treh odličnih performejev je pospremil še izredno močan lightshow, v glavnem sestavljen iz belih luči in stroboskopov, ki so utripali publiki naravnost v oči. Ustanovitelj benda Alec Empire očitno v nekem trenutku ni bil najbolj zadovoljen z odzivom publike, pa se je odpravil, izgledajoč na moč zadet, na sprehod do mešalne mize sredi dvorane, tam malo pogalamil, malo potresel ograjo in se, odrivajoč publiko, vrnil nazaj na oder.

Alec je v nekaj političnih govorih med komadi med drugim tudi govoril o okupaciji Wall Streeta in pokvarjenih vladah sveta. ATR so po več kot uro trajajočem koncertu odigrali še obvezni bis in zaključili.

Publika si bo večer zagotovo zapomnila po res odličnem koncertu, če pa to ne, so se ga pa gotovo spominjali vsaj ves vikend, nam je namreč vsaj toliko časa še zvonilo v ušesih in se bliskalo pred očmi.

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

Atari Teenage Riot v Kinu Šiška - thumbnail

Atari Teenage Riot v Kinu Šiška

Foto: Madpixel / madpixel