v rubriki dogodki:
.. / / / 29.10.2004

Mi smo Katalena...

...prihajamo iz Ljubljane in igramo ljudsko glasbo. Zveni znano? Večini rednih obiskovalcev koncertov skupine Katalena vsekakor. In prav to so bile prve besede, ki smo jih slišali v soboto, 23.10. v Linhartovi dvorani?

Linhartova dvorana je bila razprodana in po treh urah (s petnajst minutnim odmorom) so ljudje odhajali domov zadovoljni in srečni. Izjema so najbrž fotografi, ki so jih prav grdo in samovoljno odpeljali iz dvorane in pa nekaj posameznikov, ki so godrnjali, ker so Katalena igrali same priredbe?!

In nazaj k sreči! Moram priznati, da že zelo dolgo časa nisem bil na tako dobrem koncertu in da je bil to eden tistih koncertov, ki jih zares ne pozabiš. Izjemno navdahnjena osnovna zasedba Katalene - torej izvrstni Robert, odlični Tibor, veličastni Boštjan N., neprekosljivi Boštjan G., zanimiva in nepredvidljiva Vesna in nenadomestljiva Polona. Vsakega od pridevnikov bi lahko zapisal ob drugem imenu, včeraj so si jih zares zaslužili.

Ne smem spregledat niti gostov ? Aleša Hadalina v skladbah Tam na laški gori in neljudski izjemi Whiskey Johnny, pa Vasko Atanasovski s saksofonom v enem od vrhuncev, skladbi Dež, Edward Clug je plesal ob skladbi Kolednica, N'Toko pa je ob živi spremljavi odpel lastno Kratek stik, ki temelji na Zrelo je žito.

Vzdušje v dvorani je bilo odlično, glasbeniki na odru izredno razposajeni in razigrani (mnoge poteze so spominjale na Terra Folk) in dve uri in pol igranja je bilo presenetljivega, drugi bis ravno tako in tisti, ki ste zamudili ta koncert, najbrž sploh ne veste, kaj ste zamudili. Ker ? gre za enega tistih koncertov, ki ga ohraniš v spominu, pa o njem tako težko govoriš, ker se ti zdi preprosto neverjeten, ker je bil tako odličen.

Foto (c) Miro Majcen

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Vesna Zornik (Foto: Miro Majcen) - thumbnail

Vesna Zornik (Foto: Miro Majcen)