v rubriki dogodki:
.. / / / 03.06.2010 14:25

Niet: čas za revolucijo je bil napovedan

V ponedeljek, 31.5. je križanke preplavila punkerska nostalgija. Pred bendom večera, legendarnimi Nieti z Borutom Maroltom na vokalu, so publiko dodobra ogreli energični Backstage in malce starejši Buldogi.

Niet so pred koncertom predstavili izdajo dvojne vinilne plošče Trinajst + 13, ki vsebuje zadnji izdelek letos izdani izdelek Trinajst in še 13 največjih uspešnic Nietov iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Na koncertu, ki je sledil so začeli publiko ogrevati melodični rockerji Backstage, sledili so legendarni ljubljanski prapankerji Buldogi (le ti so še starejši od Nietov), ko pa so na oder prišli Niet je završalo.

Pevec Borut Marolt se je še enkrat dokazal, da so mu čevlji pokojnega Primoža Habiča še kako prav, koncert je odlično vodil skozi vseh 31 novih in starih pesmi Nietov, pa tudi stari člani benda Aleš Češnovar, Igor Dernovšek, Robert Likar in Tomaž Breht niso zaostajali.

Mladež v prvih vrstah in starež za njimi so tako uživali v več kot uro in pol trajajočem koncertu, kjer so kot gostje nastopili Severa Gjurin na pesmi Beli prah, godalni kvartet Vijolice, na Živalski farmi pa se jim je na odru pridružil Otroški pevski zbor Litija, na klaviaturah pa se jim je pridružil Borit Činč, sicer tudi producent Nietov!

Koncert je bil odlično izveden od začetka do konca, se mi pa zdi, da nietovska melanholija ne bo prav zelo pripomogla revoluciji. Čas za revolucijo je bil v ponedeljek dobro napovedan, najbrž pa Niet ne bodo peli himne revolucije, ki (upam) pride prav kmalu!

Spodaj še nekaj video utrinkov (avtor alfislo)!

Backstage - Misel nate

Niet - Lep dan za smrt

Niet - Depresija

Niet in godalni orkester - Strah in krik

Foto: Jani Ugrin
Video: alfislo)!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Čas je za revolucijo! - thumbnail

Čas je za revolucijo!

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com