v rubriki dogodki:
.. / / / 01.08.2002

Trnfest se spet dogaja

Ker je spet avgust se v Ljubljani spet dogaja Trnfest, ki se je letos začel v torek, 31. julija z nastopom Malega letečega cirkusa in afriške folklorne skupine Kesukozi. Tam smo bili tudi mi in posneli nekaj fotk, zvečer pa smo se napotili v zloglasn' Trnow', kjer so zvečer žgali džezerji Trio Mundo.

Le ti so večino obiskovalcev zadovoljili, vendar pa je bilo opaziti precej manj folka kot prejšnja leta, zakaj pa še ne vemo. Včeraj se je kljub dežju zgodil koncert za srečno mladino, kjer so na odru več kot navdušili ljubljanski "pjopularni" rockerji z imenom (ne boste verjeli) Srečna mladina. Srečniki smo bili tako vsi ki, smo bili tam, srečni pa boste tudi vi, če se ste v Ljubljani, kajti Trnfest bo vsak dan skrbel za dogajanje (več najdete tule).

Edina slaba stran letošnjega trnovskega festivala je (pre)zgodnje zapiranje zunanjega in notranjega šanka. Zaradi lanskoletnega pritiska nekaterih (zelo redkih) okoliških prebivalcev so bili organizatorji namreč prisiljeni na takšne, najbrž tudi njim neljube ukrepe, tako da, če greste na Trnfest, ga zapuščajte v majhnih skupinah in ne bodite preveč glasni - vsaj ko greste mimo Skitkove bajte.

Kam pa vas bo lahko zaneslo po Trnfestu v avgustovski prestolnici pa je že druga zgodba ...

Foto: em3r10.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Kesukozi na Presernovem trgu - thumbnail

Kesukozi na Presernovem trgu