v rubriki dogodki:
.. / / / 29.08.2003

7. etno rock festival v Domžalah

V petek, 29. avgusta 2003, bomo na parkirišču za blagovnico Vele v Domžalah od 16.30 naprej znova lahko uživali v glasbi vrhunskih etno in rock skupin. Že sedmič zapored v organizaciji KUD-a Kontrabant, kjer so se še enkrat več potrudili in pripeljali zares vroče glasbenike!

V preteklih letih so se na festivalu že predstavila taka imena kot Vlado Kreslin z Beltinško bando, Ante Upedanten Banda, Mar Django, Orlek, The Stroj, Juhej in Vuhmepiš, Mi2 in zvezde stalnice, organizatorji te prvovrstne zabave - Kontrabant.

In kaj nas čaka letos?

Ob 16.30 se bo zabava začela z ulično predstavo KUD-a Podgane, pol ure kasneje sledijo dolenjski etno zabavljači Sod diha, ki so se med drugim predstavili tudi na Rock Otočcu.
Ob 18. bo na oder stopil legendarni planšarski zabavljač Stegen, za njim pa prva v vrsti poslastic - ljubljanska skupina Katalena (www.katalena.net). Njihovo videnje slovenske ljudske glasbe je zabeleženo na prvencu (Z)godbe, s katerim so prodrli v slovenska srca, med drugim nastopili tudi na Drugi godbi kot predskupina velike Natache Atlas in blago rečeno, navdušili!

Uro kasneje se bodo občinstvu predstavili mladi glasbeniki iz domžalske skupine Legeres, ki igrajo predvsem akustični rock in morda bo to zanje odskočna deska.
Ob pol devetih zvečer se bodo s svojimi skladbami predstavili gostitelji večera Kontrabant (www.kud-kontrabant.si), ki imajo za seboj že tri izdane plošče in vrsto uspešnih nastopov po Sloveniji in po tujih festivalih.

Trideset minut pred deseto bo na oder stopila Olga Weissbach, ki bo zbrane zabavala s humorističnimi pesmimi o razočaranih in temu primerno pohotnih ženskah,nato pa veliki zaključek festivala.
Ob 22.00 bodo na oder stopili člani ene najboljših etno skupin v Evropi, ki navdušujejo vse živo na vseh mogočih koncertih in festivalih širom po svetu. Da, glavne zvezde 7. etno rock festivala v Domžalah bodo nihče drugi kot Terra Folk (www.terra-folk.org). Slovenska etno bomba, ki ima za seboj izdana že dva odlična albuma Stereo Folk Live in Pulover ljubezni / The Jumper of love ter vrsto zares nepozabnih koncertov. In prav nobenega dvoma ni, da bo jutri ravno tako - noro in nepozabno!

Razlogov za obisk festivala imate več kot dovolj! Tisti, ki boste prišli prvič, se boste naslednje leto zagotovo vrnili! Tistih, ki se vračamo, je tako ali tako iz leta v leto več.
Koncert, ki ga preprosto ne smete zamuditi!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

 - thumbnail