v rubriki dogodki:
.. / / / 27.02.2005

Igut, The Phoenix in Curse of Instinct v Ortu

V soboto, 5.3., bodo v ljubljanskem Orto baru na 3. delu rojstnodnevnega Dirty Skunks Festa nastopili Igut, The Phoenix in Curse of Instinct.

Igut je noise metal skupina iz Zagreba, ki nastane marca 2002 pod imenom Noisense. V želji po eksperimentiranju v svoji glasbi dodajo zvok flate in vse skupaj zgostijo z dodatnim kričečim vokalom, a kombinacija je žal kratkega obstoja. Njihova zvočna podoba je mešanica melodičnega metala in modernega udarnega hardcora, dodatno začinjena z blackmetalskimi rifi in breakdowni. Do sedaj so uspeli izdati demo in še prav sveži mini CD za Brand New Place Records, oder pa so že delili s skupinami kot so Darkest Hour, Analena, Cameran, Negligence, Supremacy, Chang Ffos, itd....

The Phoenix imajo za seboj že dve izdaji; najprej so izdali bolj metalcore obarvano "Snow in August", pred kratkim pa so izdali split z američani Silence After Tragedy za italjansko založbo Still Life Records. Nove pesmi so precej razgibane in dinamične, podkrepljene z odtrganim bobnanjem in včasih prav kaotičnimi kitarami v stilu Ed Gein ali Jude Obscure. Za vse metalcore fane in tiste, ki se radi sprostijo pod odrom z dozo dobrega starega moshpita.

Začetki Curse Of Instinct segajo v leto 1999, po številnih spremembah v postavi skupine in njenem zvoku, se le-ta končno ustali leta 2003. Glasbeno fantje prisegajo na dinamičen, moderen in melodičen metalcore, ki vse bolj pridobiva priokus nemškega mosh zvoka, tako da lahko brez sramu trdimo, da sodijo ob sam bok skupinam kot so Caliban, Heaven Shall Burn, Sunrise in podobnim. Skupina ima za seboj precejšnjo število koncertnih nastopov tako doma kot tudi v tujini in z zagotovostjo lahko trdimo, da trenutno veljajo za vodilni slovenski metalcore bend.