v rubriki dogodki:
.. / / / 02.01.2009 13:48

AC/DC na poletni turneji tudi v Muenchenu

Avstraski hard rockerji AC/DC poleti koncertirajo tudi blizu nas. Koncerti v Budimpešti, Milanu in na Dunaju so bili razprodani v zelo kratkem času, zato opozarjamo ljubitelje skupine, ki še nimajo karte, da si jo priskrbijo, preden bo prepozno.

Avstralski hard rockerji so lani izdali že 15 studijski album z naslovim Black Ice, na koncertne odre blizu nas pa prihajajo po dolgih osmih letih, zato ni čudno, da je prihajajoča turneja AC/DC ena najbolj pričakovanih koncertnih atrakcij v letu 2009!

AC/DC sta ustanovila brata Malcom in Angus Young leta 1973 v Sydney-u, do tragične smrti leta 1980 pa je pri AC/DC pel Bon Scott, nadomestil pa ga je Brian Johnson, s katerim so AC/DC posneli svojo najbolj prodajano ploščo Back in Black, posvečeno prav Bonu Scottu. Back in Black velja za drugi najbolje prodajani album vseh časov, takoj za Thrillerjem Michaela Jacksona!

Zadnji album Black Ice je eden najbolj pričakovanih izdelkov skupine, saj smo nanj čakali kar 8, rezultat pa je bil 1.7 milijona prodanih izvodih samo v prvem tednu, album pa je bil na vrhu lestvic v kar 29 državah (tudi v Sloveniji, Avstraliji, ZDA in Veliki Britaniji)!

Aranžma s prevozom lahko kupite na Koncerti.net ali Vstopnice.com, cene pa se gibljejo okoli 170 EUR.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

AC/DC - naslovnica plošče Black Ice - thumbnail

AC/DC - naslovnica plošče Black Ice