v rubriki dogodki:
.. / / / 03.09.2009 00:24

Jesenski metal paket na Vrhniki

Četvorica Game Over, Chaosstar, Dawn Patrol in Gonoba bo v soboto, 5. septembra zdužili svoje moči pod metal praporom v klubu Zakon na Vrhniki.

Game Over nastanejo leta 1988 na Jesenicah. Po uspehu na Novem rocku posnamejo legendarno kaseto Tilt, ki ostane velika rariteta. V letih 1993–1997 bend preneha z delovanjem. Vsi člani igrajo po različnih rock bendih in imajo svoje projekte. Nekaj koncertov odigrajo pod drugim imenom. Tarejo jih tudi težave, povezane s pravicami zaradi pop benda z enakim imenom, vendar naposled dobijo odločbo, da je to ime njihovo.
Leta 2007 začne bend spet igrati pod imenom Game Over. Marca 2008 na albumu Eclectric izdajo vse pesmi obdobij, vendar v drugačni obliki.

Vsem članom benda Chaosstar pomeni žaganje več kot le hobi – je življenjski slog. Všeč jim je eksperimentiranje. Naveličani so moderne glasbe, ki jo pišejo producenti za glasbeno netalentirane podivjane pavijane, ki prodajajo svoje dojke in/ali trebušne mišice.
Chaosstar je težka glasba v več pogledih. Heavy, speed, thrash in ostale podzvrsti metala kot korenine ter epicenter njihovega dela se odražajo v zvoku in pristopu k pisanju avtorskih del. Ne hodijo po izhojenih poteh, ampak si raje utirajo pot po manj znanih, vendar zanimivejših bližnjicah; ali pa pač bluzijo, kar bi morda slišalo bolj tradicionalno naravnano uho. Igrajo, kar čutijo, in ne, česar si želijo slišati množice. Vendar z veseljem ugotavljajo, da v množicah nekateri čutijo, kaj igrajo.
Njihovo ustvarjanje glasbe bi marsikdo opisal z everything goes, vendar je v skupini vsak še tako majhen delček končne slike pomemben in tam z namenom. V glasbeni industriji znane fillerje prezirajo. Pogrešajo dobre albume; dovolj jim je hitov, obdanih z špehom, dovolj imajo muh enodnevnic. Želijo si, da bi več ljudi razumelo, da je industrija trenutno v globoki krizi, v katero se je spravila sama, ko je pozabila, da je v končni fazi prav glasba tista, ki je na dolgi rok pomembna. Mainstream sranje, ki ga vsiljujejo, vas bo postavilo na mesto, kjer ste zanje največ vredni. Chaosstar vam ponujajo alternativo.

Dawn Patrol so nastali leta 2002. Na začetku so delovali kot instrumentalni bend. Leta 2005 pridejo na kompilacijo New Order s pesmijo Rockstar Ate My Hamster. Leta 2006 na Metal karaokah spoznajo Aleša, ki postane njihov pevec. Njegov stil petja in energičnost na odru se zelo približata pevcu skupine Iron Maiden. Skupina igra kombinacijo heavy in thrash metala. Leta 2008 izdajo demo Before The Dawn. Pozneje sledi manjša sprememba in bobnarja Wuka zamenja Borut Rampih.

Gonoba z delovanjem začnejo leta 2004. Igrajo mešanico death/thrash metala. Sprva skupina preigrava priredbe znanih bendov (Slayer, Iron Maiden, Metallica ...). V dveh letih skupina dobi pomembni pridobitvi, vokalista Hopsyja in basista Braneta. Skupina začne ustvarjati s polno paro. Trenutno pripravljajo svoj prvenec.

Za klub Zakon

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail