v rubriki dogodki:
.. / / / 06.06.2000

Adam West prihajajo v MKNŽ

Mondo Royale so leta 1997 izdali pri svoji Fandango založbi. Na plošči so zbrali 14 ostrih rock-n-roll komadov, vključno s priredbo klasike Velvet Underground "Venus In Furs" (!!!). Ploščo so pospremili s hiper-kinetičnim videom komada "Electrified", dve skladbi s CD-ja pa je režiser Joe Talbott uporabil v svojem odbitem kultnem celovečercu "Eat Me". Od tu dalje so se stvari začele dogajati v še hitrejšem tempu - posnamejo split 7" z norimi Candy Snatchers, prav kmalu za tem pa še z BellRays.

Drugo veliko ploščo 13 de Luxe so izdali marca lani. Že ime plošče pove prav vse. Na plošči je 13 odličnih komadov, še posebej pa so kritiki in poznavalci izdvojili komade "Vanilla", ".357" in "Platinum". Z navdušenjem je bilo sprejeto tudi njihovo sodelovanje na ploščah Flattery-Radio Birdman Tribute Vol.1. in Flamin' Groovies Tribute. O profilu njihove glasbe in ugledu, ki ga uživajo v razgibanih vodah, pri nas v zadnjem času nekam v stran potisnjenega rock-n-rolla, pa govorijo tudi skupne (split) plošče s skandinavskimi velikani Hellacopters (rock-n-roll-erji, ki so nastali iz nekdanjih metalcev Entombed), Avstralci Powder Monkeys; prav tako pa tudi skupni nastopi in turneje s sodobnimi velikani omenjenega žanra: Electric Frankenstein, Candy Snatchers, D-Generation, Muffs, Mud City Manglers, Single Tongued Devil ...

Adam West so leta 1999 prejeli Washington Area Music Association Wammie Award za najboljšo hard rock skupino, pevec Jake Starr pa leta 1998 za najboljšega hard rock pevca.

Adam West so: Jake Starr (grlo), Derrick Baranowsky (kitara), Steve (bas) in Tom Barrick (bobni).

V ilirskobistriškem MKNŽ bodo nastopili v soboto, 10.06.2000. Vabljeni.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.