v rubriki dogodki:
.. / / / 18.09.2003

AG: Darren Price in Trevor Rockcliffe

Ambasada Gavioli je že velikokrat gostila tako znane, kot tudi manj znane didžeje; enako pa velja tudi za glasbene skupine. Za skupino Underworld lahko rečemo, da se je uveljavila v komercialnem in nekomercialnem pomenu.

Tvorila sta jo angleška didžeja in producenta Darren Emerson ter Darren Price. Zaslovela sta še najbolj s singlom Born Slippy, ki se je kot soundtrack filma Trainspotting, v prenovljeni remiksirani verziji pojavil leta 1996. V juliju še istega leta je bil razglašen za drugo mesto najpopularnejših britanskih pesmi.

Leto kasneje je izšel na albumu Second Toughest In The Infants. To ni bil edini soundtrack, ki sta ga izdala. Če še malo pobrskamo po filmskih uspešnicah, se spomnimo Batmana, katerega je poživela Underworldova pesem Moaner.

Naslednja produkcija, ki se je tudi na MTV-ju, Vivi in drugih televizijskih postajah vrtela je Push Upstairs. Torej mešanico dancea, techna, ambienta, duba, ravea, trancea, rocka in drugih zvrsti sta združevala ter na ta način uprizorila dogajanja iz sveta popa ter podzemnih zvokov. Njuno kvalitetno produkcijo so opazili tudi drugi glasbeniki, za katere so naredili remikse. To so Everything But The Girl, Bjork, Depeche Mode, Chemical Brothers, Saint Ettiene, William Orbit, Sven Vath idr.

Zadnja albuma, ki sta ga izdala preden je Emerson zapustil skupino, sta Beaucoup Fish in Everything, Everything. Nato je Emerson leta 2000 zapustil Underworld, kakor bi se osredotočil na njegovo didžejevsko kariero ter založbo Underwater. Vendar Darrena Pricea to ni ustavilo pri izdaji plošč pod imenom Underworld. Predzadnji singl Two Months Off je doživel enako, če ne še večjo popularnost, kot Born Slippy. Zadnja vinilka, katera trenutno kraljuje v klubih je Dinosaur Adventure 3d.

Trevor Rockliff nam je nazadnje svoj set postregel v družbi Alana D Oldhama. Z didžejanjem je pričel v poznih osemdesetih. Prvo rezidenco je dobil v klubu Troll. Čez nekaj časa ga je Carl Cox povabil k sodelovanju z njegovo agencijo Ultimate. Ta je poboljšala njegovo stališče didžeja ter mu ponudila priložnost svetovnega uspeha.

Priložnost je izkoristil, saj je vrtel na vseh večjih dogodkih, kot je Love Parade, Tribal Gathering, Homelands, Dance Valley.. Tudi produkcija mu gre od rok; izdal je že veliko plošč na priznanih techno založbah, kot so Ultimatum Trax, Bush, Primary Records, Primevil, Dark House Music, Strive, In-Tec...

Na dogodku, ki zagnal jesensko sezono, bodo poleg ta dva didžeja svetovnega merila, nastopili še Ambasadini rezidenti Sputnik, Joe Montana in Eddy the Fish.

* Darren Price (Underworld)
* Trevor Rockcliffe
* Sputnik
* Eddy The Fish
* Joe Montana

Ambasada Gavioli, Izola, 27. september 2003, 23.00h - ...

Trevor Rockliffe - thumbnail

Trevor Rockliffe