v rubriki dogodki:
.. / / / 25.01.2001

AG: Satoshi Tomiie

Klubsko house sezono v februarju 2001 odpira Satoshi Tomiie, tretji steber famozne in uspešne produkcijske hiše Def Mix (prva dva sta bila David Morales in Frankie Knuckles). V Dance Loungu ga bo spremljala še ekipa priljubljenih domačih didžejev, medtem ko bo Mezanine v trance vibracijah.

O tem, da je Satoshi Tomiie najbolj uspešni japonski internacionalni house didžej in producent, ni dvoma. Od hita Tears (koprodukcija z Knucklesom) leta '89 pa do danes je Tomiie postal enakovreden del Def Mixa. To delovno razmerje mu je prineslo številne remikse, med drugim tudi zvezd kot so Simply Red, David Bowie, U2, Mariah Carey..., sete po vsem svetu in možnost lastnega produkcijskega dela, ki je lani novembra doseglo vrhunec v albumu Full Lick.

Tomiiejeva glasbena kariera se je začela že zelo zgodaj. "Želel sem igrati bobne, pa so mi starši kupili klavir, za kar sem jim danes hvaležen," pravi Satoshi. V letih vadbe je razvil svojo strast do jazza, njegove sposobnosti pa so bile vedno v povpraševanju pri šolskih bendih. "Spoznaval sem nove zvoke in si nabiral izkušnje." Hiphop ga je sprovociral, da se je lotil didžejanja in produciranja. In nato je povsem po naključju zaslišal house, Knucklesov miks tape. "Poznal sem zvoke, doma sem že imel Rolandovi napravi 808 in 909, nisem pa vedel, katera zvrst bi to bila." In je poskusil tudi sam. K sodelovanju ga je povabila kozmetična družba, ki je pripravljala promocijske nastope z Knucklesom. Spoznala sta se, Frankie je prepoznal Satoshijev talent. Ko je prvič odpotoval v ZDA, je s seboj odnesel nekaj promo komadov. Knucklesu je bil všeč Tears danes eden izmed legendarnih house komadov prvih dni acid house revolucije.

Tomiie se je nato odločil za korak. Zapustil je Japonsko, David Morales mu je velikodušno ponudil svoje stanovanje, postal je član ekipe Def Mix. Med studijskim delom vrti po svetu: Ministry of Sound, Cream, Pacha, Yellow, Renaissance so le nekateri izmed slavnih klubov, kjer se je že ustavil. Satoshijev debitantski album Full Lick poslušalca popelje v jazz, hiphop, house, alternative, soul in celo drum'n'bass, s čimer pokaže, kako ustvariti sodobno plesno mojstrovino in dokaže, da je eden izmed najbolj iskanih inovativnih talentov elektronske glasbe.

Dance Lounge
Satoshi Tomiie
Amor & Darian
Paolo Barbato
Voice: Alex Donati

Mezanine
Crazy Lemon

Ambasada Gavioli, Izola 24.00h - ..., 3.2. 2k+1

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Satoshi Tomiie - thumbnail

Satoshi Tomiie