v rubriki dogodki:
.. / / / 25.03.2001

AG: Techwave - Beat Tornado

Princ techna, Blake Baxter, prihaja tudi v Slovenijo. Eden redkih didžejev, ki že od samega začetka elektronske glasbe ne priznavajo ozkih usmeritev med glasbenimi zvrstmi, bo 31. marca nastopil na večjem plesišču Ambasade Gavioli, v družbi techno didžejev, v manjšem Mezaninu pa Miss Jools s stalnimi glasbenimi sodelavci kluba.

"Če prihajaš iz Detroita, ljudje od tebe pričakujejo, da delaš in vrtiš techno glasbo. Res je, rad imam techno, toda ljubim tudi house! In fuzija obeh je čista blaženost," pravi Blake Baxter o svoji krosžanrski glasbeni usmeritvi, ki izvira iz njegovih dolgoletnih glasbenih izkušenj.

Pri razvoju techna in housea je prisoten že od leta'85 dalje, že pred tem pa se je ukvarjal z glasbo kot bobnar. Močan vpliv njegovemu ustvarjanju so pustili Robert Owen, Depeche Mode, Barry White, Prince, idr. Nekateri glasbeni kritiki ga ocenjujejo celo kot 'spregledano figuro prvega vala detroit techna'. Ker pa se Baxter kot ljubitelj elektronske glasbe in ne žanrov na to ne ozira, mu je svet nadel nadimek 'princ techna', po njegovem istoimenskem EP-ju iz leta '91, izdanem pri Underground Resistance. Tej misteriozni skupini ustvarjalcev se je kot ključni član pridružil taistega leta in skupaj z njimi tudi prvič gostoval v Evropi.

Za njegovo glasbo se je zanimala berlinska založba Tresor, pri kateri izdaja še danes. Leta '91 je po sodelovanju s skupino Incognito izdal tudi debitantski album The Underground Lives, kateremu so sledile številne izdaje na različnih založbah, med drugimi tudi njegovi Mix Records Inc.

Tudi kot remikser ima za sabo kar nekaj dela, ki je konec devetdesetih kulminiralo v miks retrospektivi Blake Baxter: A Decade Underground. Njegov grobi, neizprosni detroitski zvok, njegova spiritualna seksi atmosfera - vse to sodi v okvir klasičnega in nezmotljivega Blakea Baxterja.

Za konzolo Dance Loungea AG bodo poleg Baxterja nastopili še Petar Dundov, tokrat ne z live actom Brother's Yard temveč za gramofoni, Psiho, vse uspešnejši slovenski techno DJ in producent, Sputnik, stalni spremljevalec Ambasadinih gostov, ter James Ruskin, eminenca otoškega trdega techna.

V Mezaninu pa ponovno priljubljena in energična Miss Jools, ki ne razočara svojih poslušalcev, še posebej ne v druži popularnih domačih houserjev Amorja & Dariana, Davea Manalija in Paola Barbata.

Londonska DJ-ka je kariero pričela pred sedmimi leti. V tem času si je nabrala precej glasbenih in tehničnih izkušenj, ki jo danes uvrščajo med "top" londonske house didžeje. Zadnja štiri leta je rezidentka prestižnih večerov Milk'n'2sugars, ki so enkrat mesečno v klubu The Cross. Tukaj ohranja visoko kvaliteto house glasbe, saj vrti ob imenih kot so Derrick Carter, Dimitri From Paris, Marshall Jefferson, idr.

Miss Jools vrti tudi na vsaki modni reviji londonskega vrhunskega designerja Alexandra Campbella, če pa na njegovih revijah ne bi bila za gramofoni, bi se s svojim videzom in stasom zagotovo sprehajala po modni pisti.
Trentuno Miss Jools predstavlja Ministry Of Sound ter njihove različne izdaje kot so The Ibiza Annual in The Album IV, gostuje pa tudi v radijski oddaji Dannyja Ramplinga na Radio One.

Dance Lounge
Petar Dundov
BLAKE BAXTER
JAMES RUSKIN
Psiho
Sputnik

Mezanine
Amor & Darian
Dave Manali
MISS JOOLS
Paolo Barbato

Ambasada Gavioli, Izola 23.00h - 9.00h, 31. marec 2001

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Blake Baxter - thumbnail

Blake Baxter