v rubriki dogodki:
.. / / / 23.02.2001

AG: Techwave - Sound Resistance

S petkovim dogodkom 2.3.2001 Ambasada Gavioli odpira serijo TECHWAVE večerov, ki bodo temeljili na močnem techno programu v Dance Loungu ter house glasbi v Mezaninu. Techwave se pričenja z desetimi urami techna na gramofonih kar šestih uspešnih didžejev in producentov, vodilnih predstavnikov angleškega, avstrijskega in slovenskega techna ter z vodilnim avstrijskim vokalnim animatorjem, Mc Marsom, katerega vokalno-vizualni perfmormans bomo imeli tokrat prvič priložnost srečati v AG.

Surgeon pravi, da je njegov urnik DJ nastopov po vsem svetu bolje zapolnjen kot bi si celo sam želel, kar priča o kvalitetah po katerih vlada nenehno povpraševanje. Temu se ne gre čuditi, saj se Surgeon za vse o zvoku zanima že od najstniških let, svoje znanje pa je izpolnjeval tudi s študijem avdio/vizualnega dizajna v Birminghamu, kjer je dobil tudi prve priložnosti za gramofoni, kot rezident techno meke House of God. Tam je spoznal Regisa z lastno založbo Downwards Records, pri kateri je Surgeon od leta '95 dalje izdal tudi večino svojega materiala. "Inspiracija prihaja iz mojih življenjskih izkušenj, predvsem pa okolja. Izražam občutja življenja sedaj in tukaj, pričakujem pa da so moji kodi razumljivi tudi drugim, ne glede na spol, raso in kulturo. Glasba je jezik, ki je razumljiv vsem. O tem govorita tudi moja albuma Communications in Basic Tonal Vocabulary," pravi Surgeon.

DJ Felipe in Delano pa prihajata iz Dunaja. Felipe je oče in vodilni agencije Titan Production, ki z bookingom združuje večino avstrijskih didžejev in producentov, ekskluzivno za Avstrijo zastopa precej tujih zvezdnikov, organizira evente, v lanskem letu pa so pričeli tudi z lastno založbo, namenjeno večji promociji svojih artistov. Za Felipejem je dolga kariera, ki je v zadnjih letih segla na vse kontinente sveta, močno dejaven pa je tudi v produkciji.

V lanskem in letošnjem letu je AG že predstavila kar nekaj uspešnih ameriških mojstrov za gramofoni (Morales, Knuckles, Heilbron, idr.), linijo v marcu pa nadaljuje nastop newyorškega dueta Mateo & Matos. Inovativna houserja, ki ohranjata duh legendarnih klubov The Loft, Paradise Garage, Body and Soul, idr. se vračata za gramofone Mezanina s kar šest urnim setom. Mateo & Matos sta se spoznala pri delu na radijski postaji, skupaj pa producirata in vrtita že od sredine osemdesetih. Svoje obrti sta se priučila, ko sta v studiu spremljala delo Louija Vege, enega izmed začetnikov NYC housea. Leta '89 sta ustanovila lastno založbo, izdajala pa sta tudi pri skorajda vseh neodvisnih NY založbah. V zadnjem času pa sta se odločila, da svoje izdaje močno omejita le na izbrane in kvalitetne izdajatelje, ponovno pa sta začela z lastno založbo United Underground House Sounds.

Predstavnika ameriškega housea pa že napovedujeta prihodnji house marčevski dogodek v Dance Loungu, v njem bo gostovala močna house zasedba vključno z dvema house nastopoma v živo.

Dance Lounge
Ulix
Sputnik
Dope Control LIVE!!!
SURGEON
Felipe
Delano
Voice: MC MARS

Mezanine
Mateo & Matos 6 hours set
Joe Montana

Ambasada Gavioli, Izola 23.00h - 09.00, 2.3. 2k+1

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

AG SoundResistance - thumbnail

AG SoundResistance