v rubriki dogodki:
.. / / / 29.03.2009

Holmes in Obstacle 2 v Channel Zero

Švedska je znana po cvetoči indie pop sceni in skupinah, ki se odlikujejo po domiselnosti in nihanjem med bolj temačnimi razpoloženji. Vse te vrline pripadajo tudi švedski sedemčlanski zasedbi Holmes, ki v Ljubljano po odličnem lanskem koncertu v torek, 31. marca, ponovno obiskala klub Channel Zero.

Zasedba, ki se je formirala leta 2002 v temačnem mestu Vänersborg, igra na zelo različne instrumente kot so akustična, steel in električna kitara, električni bas, harmonika, klavir in bobni, največkrat pa gostijo še druge strunske instrumente. V tej kombinaciji si glasbeniki puščajo dovolj prostora, da se njihovi izčrpni aranžmaji lahko razvijejo do popolnosti. V svoji glasbi tako Holmes na sproščen način združujejo ameriško podeželsko tradicijo pesnjenja z indie rockom ter skandinavsko melanholijo, pri čemer navidezno otožni kombinaciji stilov dodajajo pozitiven prizvok. Vokali spominjajo na klasične stare vokalne harmonije, medtem ko bi glasbo lahko opredelili kot počasni indie pop odigran na »country« oz. »western« način.


Kot predskupina švedskim Holmes bo nastopila celjski indie rock kvartet Obstacle 2. Skupina, ki je nastala konec leta 2007, se nerada opredeljuje, čeprav gre pravzaprav za različico rock glasbe z znatnejšim vplivom severnoameriške neodvisne "indie rock" produkcije ter deloma vplivov raznih britanskih post-punk bendov. V letošnjem letu pripravljajo demo CD, morda celo »založljivi« EP.

Vstopnina: 5 €

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Holmes /foto: Jacqueline Ragheb - thumbnail

Holmes /foto: Jacqueline Ragheb