v rubriki dogodki:
.. / / / 02.08.2001

AG: The Final Flash 2..1

Prvi avgustovski večer v Ambasadi Gavioli je tematsko nadaljevanje lanskoletne izredno uspele klubske prireditve Off To Canada - The Final Flash, ki jo je vsebinsko pripravil vokalist Mc Flasher. Prireditev je dobrodelne narave, umetnik Mc Flasher z njo zbira sredstva za svoje šolanje gledališke igre na Ryerson University v Torontu, kjer je v preteklem letu že uspešno zaključil prvi letnik.

Koncept večera The Final Flash 2..1 je kombinacija glasbenih in scenskih umetnosti, ki se nadgrajuje z lanskoletnim dogodkom, ambientalnim spektaklom z mednarodno zasedbo artistov (Slovenija, Avstrija, Italija, Slonokoščena obala, VB, Hrvaška). Oris letošnje prireditve je še precej bolj razgiban, z večjim poudarkom na scenskih elementih in različnih glasbenih stilih. K sodelovanju so povabljeni mladi ustvarjalci s svežimi in izvirnimi idejami. Poleg uveljavljene mednarodne zasedbe didžejev program večera tvori tudi rock insert ter združevanje na videz nezdružljivih umetniških elementov, ki lahko v povsem novih dimenzijah funkcionirajo v klubskem ambientu. Prireditev je tudi specifična priložnost, da se mladi ustvarjalci predstavijo ne le slovenski, temveč mednarodni publiki.

Za gramofoni večera v techno Dance Loungu in house Mezaninu gostuje ekipa že uveljavljenih didžejev, ki jih gostje Ambasade že dobro poznajo, nekateri pa si bodo stalno publiko med obiskovalci tega kluba morali še pridobiti, saj nastopajo prvič.

Po lanskoletnem Dope Control tokrat v živo na odru Bionet, frakcija v kateri ima artistične delnice tudi polovica Dope Controla. Svojevrstna dinamična poživitev klubskega dogodka je rock skupina Pudding Fields, katere frontman je tudi Mc Flasher, v AG bo tako rekoč pravi 'flash', ki se vklaplja v osnovno idejo prireditve. Dev Messengers From The Flat Earth pa je mlad glasbeni ustvarjalec iz Kopra, ki bo spremljal modni dogodek.

Performansi večera The Final Flash 2..1:

TECHNOPOPE
Techno Papež spet v akciji. Tokrat posebej za The Final Flash iz Rima v AG.

DANCE STUDIO
Patricija Sosič, Vesna Stojnič in Tomaž Simatovič so dolgoletni člani plesnega studia LAI iz Izole. V finalnem flešu se bodo predstavili z lastnim projektom "Za zidovi". Elementi modernega giba v sozvočju s klasiko in futurističnimi klubskimi trendi.

INTER:MEZO - The 5th Dancer
Luka Mežek, igralski sodelavec koprskega gledališča se predstavlja z lastnimi lutkovnimi kreacijami.

STORIES & STORIES (Extreme Fetish Fashion Show)
Modna revija mladih slovenskih modnih ustvarjalcev Vanje Stojanovič, Mitje Juriničiča, Marine Grudan, Valentine Verč in Anamarije Babič. Revija zajema štiri tematske sklope, ki temeljijo na performativnosti. Oblikovalka se poigrava s tematiko, ki se razteza od nedolžnosti do bizarnih poželenj. Zaradi eksplicitne vsebine ogled ni priporočen mlajšim od šestnajst let.

FIRE SHOW
Skupina artistov z "ognjenimi umetnostmi" se prvič predstavlja v Ambasadi Gavioli.

IVE BODY PAINTING
Ob vsem tem pa se bo v živo, pred očmi gledalcev in plesalcev odvijal tudi body painting, poslikava golega telesa, ki je v zadnjih letih postala izredno popularna v slovenskem klubskem življenju.

LOVE DANCE COUPLES
Erotični plesni par.

Datum: sobota, 4.8.2001

Ambasada Gavioli & Mc Flasher present: THE FINAL FLASH 2..1

Dance Lounge
Sputnik
Ian F aka Gianni
Ulix
Psiho
Petar Dundov
Bionet Live!
Pudding Fields Rock!
Dev Messengers From The Flat Earth

Mezanine
Eddy The Fish
Leigh
Amor &Darian
Nick Tonut

Vox-ex-machina: Mc Flasher

Ambasada Gavioli, Izola 23.00h - 9.00h

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Flash - thumbnail

Flash