v rubriki dogodki:
.. / / / 02.02.2001

Izštekani 5'00" Of Fame: Za narodov blagor

Vam je mar za narodov blagor? Za slovensko besedo v rimah? Za še kakšno kulturo razen tiste osmofebruarske? Tudi če ne. Ni naš namen moralizirati. Opozarjati na dogajanje pač! In kaj dogaja? Najbrž ste že slišali, da je konec minulega leta luč sveta ugledala prva slovenska hip hop kompilacija 5'00" OF FAME ZA NARODOV BLAGOR.

Na njej je zbranih 16 viž mlade garde slovenskega rapa z vseh koncev dežele. Podvig, ki je zorel dve leti in je že doživel nekaj živih izvedb, te dni udarja s polno močjo.

V soboto 10.2. si ga lahko ogledate v Sobotni noči TV Slovenija. V petek 9.2. pa bo ob 22.25 preplavil tokove 2. programa Radia Slovenija - Vala 202. Posebej za oddajo IZŠTEKANI bo spet zaživelo tisto, kar ste lahko videli pred letom dni na ljubljanskem koncertu Pulic Enemy: del izvajalcev s 5'00" OF FAME bo rapal na živo glasbeno podlago!

Instrumentalni vod, ki gruva bolje od vsake mašine, bodo tudi tokrat sestavljali člani HEAVY LES WANTED. S to hip hop ekstravaganco bodo predvidoma opremljeni dodatki, štikli, ki jih na plošči ni, medtem ko bodo glavnino predstavitve podložili DJ-i z matricami z analognih plošč. Navzkrižna sodelovanja, freestyle in ekshibicije DJ-ev seveda tudi ne bodo manjkali.

Privoščite si cvetober mladega slovenskega hip hopa, še preden ovene! Le dan po Prazniku. Mimogrede, kaj bi bil France Prešeren, če bi živel v drugi polovici dvajsetega stoletja? Verjetno rocker. Če pa bi živel v enaindvajsetem, bi bil raper. Nedvomno.

Foto: (c) Simon Pintar

Za ŽVPL

Jure Longyka

Pižama - thumbnail

Pižama