v rubriki dogodki:
.. / / / 17.10.2001

AG: Vision du Paris

Aprila nas je prevzel v družbi brazilske vokalistke Salome de Bahia in prepričal s še preostankom založbe Yellow Productions. Sam playboy Bob Sinclar bo tokratni dogodek v AG (27.oktobra v Dance Longeu) okronal sam. S podobnimi ritmih izza gramofonov pa mu bosta sledila stalna sodelavca Ambasade Gavioli, Joe Montana in Paolo Barbato z Mc-jem Alexom Donatijem.

Veliko ime francoskih house ritmov in le maska za DJa Chrisa The French Kissa. Parižan, ki je nase opozoril pred petindvajsetimi leti. Multiplicirana oseba in osebnost je prerasla v enotno, ki se razkriva skozi zvoke glasbe.

Z oživitvijo disco glasbe in rivajvalom sedemdesetih let je Chris človek iz pariškega Le Maisa, gejevske četrti, ki je to vzel za prednost in se v osemdesetih letih seznanil s celotnim pariškim underground dogajanjem. Vse se je začelo s Toddom Terryjem in Rakimom ter hip-hopom.

Leta 1994 je v sodelovanju s prijateljem DJ Yellowom ustanovil založbo Yellow Productions. Funky disco groove zvok, ki ga od devetdesetih poznamo kot francoski house zvok, sta promovirala preko Dimitrija from Paris, ki sta ga vzela pod svoje okrilje. Že takrat pa je bila v ospredju promocija, njen odsev in image. Oboževali so založbe velikega formata, kot so Blue Note, Prestige in Mo Wax. In razvijali svojo v francoskem vzdušju.

Acid Jazz okolje ga je izželo in leta 1998 se je Chris umaknil v druge ritme. Pod imenom Bob Sinclar je pri lasni založbi izdal debitantski LP. Histerija plesišč in visoke uvrstitve na lestvicah so bile zadostno gonilo, da je dve leti kasneje nastal album Champs Elysees. Nov in nadgrajen zvok je prevzel množice tudi izven plesišč in klubov.

Najnovejše iz diskografije 32-letnega parižana je remix 2001: CERRONE by Bob Sinclar. Predhodno pa kot producent zadnje zgoščenke Jamiroquaia A Funk Odissey. Mezzanine Ambasade Gavioli gosti Crazy Lemona in hrvaški par, Amorja & Dariana.
V pričakovanju...

AG @ Sobota, 27.oktober 2001, 24.00 - 8.00

Povezave:
Bob Sinclar
Ambasada Gavioli

Špela Kovšca - avatar

Špela Kovšca

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Bob Sinclar - thumbnail

Bob Sinclar