v rubriki dogodki:
.. / / / 03.08.2002

Zmaj 'ma mlade v Postojni

6. poletni kulturni festival Zmaj 'ma mlade organizira Zveza društev Mladinski center Postojna pod pokroviteljstvom domačega kluba študentov in občine Postojna. Festival se letos začenja v torek, 6. avgusta, ko bo nastopil Orkestar Aguševi iz Makedonije. Sicer pa tudi letos vsem obiskovalcem nudimo mesec kulture, zabave, druženja in prijetnih počitniških večerov v centru mesta.

Prireditve na festivalu so večinoma brezplačne, odvijale se bodo na različnih prizoriščih v Postojni, glavni oder pa bo v samem središču mesta na Rdečem trgu. Festival je tako kot lansko leto sestavljen iz tematskih dni: torki so namenjeni šovom, srede etno in jazz glasbi, četrtki so rezervirani za gledališke predstave, petki za starejšo populacijo, sobote za pop-rock žure, nedelje pa humorju in športu. Vsako soboto bomo izvajali tudi otroške delavnice in prirejali predstave za otroke. Eden izmed vrhuncev festivala je prav gotovo petek, 23. avgusta, ko bo na festivalu Zmaj 'ma mlade gostovala posebna gostja: Josipa Lisac. Prepričani smo, da bo v programu festivala vsakdo našel nekaj zase.

Naj naštejemo le nekaj imen (natančen program najdete na spletni strani www.zmaj-ma-mlade.com ali v rubriki dogodki na ŽVPL): Demolition Group, Srečna Mladina, Eyesburn, Belfast Food, New Swing Kvartet, Lačni Franc, Orlek, Katice, Murat & Jose, Mef, Andrej Rozman - Roza, Jaušnik & Dragan, Ana Monro, Popotni komedijanti, Nataša Burger ...

Prireditev se je vsa leta dosedaj, še posebno pa lani, raztegnjena na celomesečno dogajanje, izkazala za zaželeno in nujno potrebno dopolnitev kulturne ponudbe mesta. Organizatorji želimo tako vsem svojim obiskovalcem zagotoviti prijeten mesec poletnega druženja, užitja kulturnih in zabavnih vsebin, mladim in sodelovanja željnim pa ponujamo aktivno preživljanje prostega časa in soustvarjanje prireditve: pri izpeljavi nam pomagajo tudi ostala mladinska društva: Društvo mladih Bakla, Društvo tabornikov Rod kraških viharnikov, Inline Hockey klub, Društvo sodobnega turizma.

Prireditev je namenjena tudi turistom: za vse obiskovalce Postojne in okolice je Zmaj 'ma mlade gotovo popestritev dneva in prispevek k boljšemu vtisu ob obisku mesta.

Vabimo vas, da obiščete festival Zmaj 'ma mlade - letošnjega avgusta se namreč sončimo v Postojni!

Za Zmaj 'ma mlade

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Zmaj ma mlade - thumbnail

Zmaj ma mlade